Політика

Центрвиборчком затвердив розміри грошових застав на місцевих виборах у Житомирській області

11 August 2015, 20:46

 Центральна виборча комісія затвердила розмір грошової застави на чергових місцевих виборах.

Відповідна постанова прийнята 10 серпня 2015 року і опублікована на сайті ЦВК.

Центральна виборча комісія визначила розмір грошової застави для кандидата на посаду міського голови на чергових місцевих виборах.

Зокрема, у Житомирській області кандидат на посаду мера обласного центру має внести заставу у розмірі 10 тис. 206 грн. Бажаючі стати мером Бердичева мають заплатити 3 тис. 83 грн, Коростеня – 2 тис. 401 грн, Малина – 1 тис. 73 грн. Найдешевше обійдеться реєстрація кандидату на посаду мера Чуднова – 240 грн.

Також Центрвиборчком визначив розмір грошової застави для виборчого списку кандидатів у депутати обласної, районної, міської, районної у місті ради, висунутого у багатомандатному виборчому окрузі, на чергових місцевих виборах.

За реєстрацію списку у Житомирську обласну раду партія має заплатити 47 тис. 930 грн. Застава у Житомирську міську раду дорівнює «мерській» - 10 тис. 206 грн. Реєстрація виборчих списків до Богунської та Корольовської районних рад міста Житомира коштуватиме 5 тис. 707 грн та 4 тис. 499 грн відповідно.

Як повідомляв Житомир.info, у новому законі про місцеві вибори зазначено, що кандидати на посаду міського голови можуть бути висунуті місцевими організаціями партій або йти самовисуванцями. Кандидатів у депутати висувають політичні партії. Особа не може бути висунута кандидатом у депутати у багатомандатному виборчому окрузі більше ніж до однієї місцевої ради відповідного рівня (більше ніж до однієї обласної, однієї районної, однієї міської, однієї районної в місті ради). Особа може одночасно бути висунута кандидатом у депутати місцевих рад та кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови або старости.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі