Влада

АТОшники готові блокувати роботу сесії, якщо житомирські депутати не виділять землю для будівництва житла

21 August 2015, 11:27

 Члени громадської організації, яка представляє інтереси учасників АТО, готові блокувати роботу сесії Житомирської міської ради через земельні питання.

Про це у перерві сесії 20 серпня розповів заступник голови громадської організації «Атошник» Сергій Артьомов.

«Ми черговий раз побачили, як депутати ставляться до АТОшників. Ми хочемо взяти список, подивитися які депутати, як вони ставляться, винести це на загал. Нехай АТОшники самі, громада міста дивляться хто як з депутатів працює і як вони хочуть допомагати людям... Ми будемо з цим питанням розбиратися, будемо просити скликати позачергову сесію, ми це просто так не залишимо... Землю, яку ви хочете продати, ми вам продати не дамо, вся земля піде АТОшникам. Ми будемо блокувати (сесію), земля не буде продаватися так, як вони хочуть», - сказав Артьомов.

Секретар міської ради Любов Цимбалюк готова скликати позачергову сесію з цього питання і сподівається, що до блокування справа не дійде.

Нагадаємо, у порядку денному сесії було питання «Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок юридичним особам державної та комунальної форми власності».

У додатку до рішення було зазначено, що від імені територіальної громади м.Житомира в особі Житомирської міської ради землекористувач КП «Зеленбуд» отримає дозвіл на розроблення проектів землеустрою на п’ять ділянок: вул.Черняховського, 109 площею 0,16 га; вул.Радонова-ЛЕП-Шумського – 1,3 га; вул.Вокзальна, 20-а – 0,23 га; вул.Кибальчича, 18-а – 0,28 га; вул.Малікова, 24 – 0,25 га. Цільове призначення ділянок – землі житлової та громадської забудови.

Перед голосуванням депутат Сергій Мірошніков заявив, що передача землі комунальному підприємству – це «ліві схеми» та пригадав ситуацію з колишнім КП «Житомирбудзамовник», яке будувало багатоповерхівку на вул.Щорса, 155, а потім депутати виділяли мільйони з бюджету на її добудову. Мірошніков пропонував продати вільні земельні ділянки на аукціоні, а гроші направити на придбання житла учасникам АТО.

Під час голосування за проект рішення в цілому його підтримали лише 23 депутати.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі