Політика

Сергій Сухомлин: У Житомирі розпочали роботи з утеплення 22 шкіл та садків

2 September 2015, 18:27

У рамках проекту «Підвищення енергоефективності об'єктів бюджетної сфери м. Житомира» планується в 22-ох закладах бюджетної сфери (школах, садочках, відділеннях лікарні №1) замінити вікна, вхідні двері на енергоефективні, утеплити стіни, дахи, фундаменти, влаштувати системи автоматичного регулювання подачі теплоносія (індивідуальні теплові пункти). В результаті впровадження інвестиційних заходів вдасться скоротити видатки міського бюджету на оплату рахунків за спожиту теплову енергію на 12,3 млн. грн. в рік. Сергій Сухомлин зазначає, що крім економії бюджетних коштів, суттєво покращиться рівень комфорту перебування дітей у відповідних закладах.

«Утеплення об'єктів бюджетної сфери міста для нас має стратегічне значення. Це дозволить заощадити чималі кошти для міського бюджету, другий момент - зменшити споживання газу, а це вже питання енергонезалежності України, а третій момент найважливіший - дітки отримають дійсно комфорт в школах, садках і т.», - каже Сергій Сухомлин.

Сергій Сухомлин повідомляє, що основні роботи будуть проведені упродовж 3 місяців. Всі умови для цього виконано.

«Будівельники вже виїхали на майданчики і ми до цього організували комунікацію між підрядниками та керівниками шкіл, садочків для того, щоб забезпечити швидкість виконання робіт, будівельники працюватимуть навіть вихідними. Також на цих об'єктах для нас на першому місті є безпека для дітей, оскільки роботи будуть виконуватись без зупинки навчального процесу» - зауважив Сергій Сухолмин.

Представники міжнародної фінансової організації НЕФКО та шведської компанії SWECO (технічні консультанти проекту), задоволені співпрацею з містом. Кажуть, Житомир у сфері енергоефективності є прикладом для інших міст. Вражають іноземців темпи реалізації проекту, те, що планували зробити за 2 роки, досягли за рік.

«Враховуючи важку ситуацію в Україні, економічну і політичну, ми дуже пишаємося, що проект дійшов до цієї стадії, коли ми вже можемо розпочати будівельні роботи і це багато в чому завдяки групі впровадження проекту, на чолі з Сергієм Івановичем», - констатує старший інвестиційний радник НЕФКО в Україні Юлія Шевчук.

«Можу додати, що звичайно тішить просування процесу реалізації даного проекту. В Житомирі це буде другий або третій проект, який реалізується в рамках фонду E5P. Так що це справді досягнення міста, що стосується роботи у сфері енергоефективност» - резюмував старший інвестиційний менеджер НЕФКО Ульф Бойо.

Нагадаємо, за фінансової підтримки Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО та Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля Е5Р в рамках проекту «Підвищення енергоефективності об'єктів бюджетної сфери м. Житомира» розпочаті роботи з утеплення садочків, шкіл та відділень лікарні №1. Вартість проекту становить 4,5 млн. євро, з них: кредитні кошти НЕФКО – 3 млн. євро, кошти міського бюджету – 155 тис. євро, безповоротна фінансова допомога (Фонд Е5Р) – 1,35 млн. євро.

 Перелік об'єктів, що включені в інвестиційний проект «Підвищення енергоефективності об'єктів бюджетної сфери м. Житомира» 

1. ДНЗ №6

2. ДНЗ №26

3. ДНЗ №29

4. ДНЗ №42

5. ДНЗ №43

6. ДНЗ №57

7. СНВК №59

8. ДНЗ №66

9. ЦРД №69

10. ЦРД №70

11. ЗОШ №6

12. ЗОШ №12

13. ЗОШ №14

14. ЗОШ №15 (головна будівля)

15. ЗОШ №15 (початкова школа)

16. ЗОШ №17

17. Гімназія №23 (нова будівля)

18. Гімназія №23 (стара будівля)

19. Травматологічне та урологічне відділення КУ «ЦМЛ №1»

20. Терапевтичне відділення КУ «ЦМЛ №1»

 21. Пологове відділення КУ «ЦМЛ №1»

22. Інфекційне відділення КУ «ЦМЛ №1

Прес-служба Сергія Сухомлина

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі