Місто

Житомирянка, яка бореться з важкою хворобою, привезла з Данії машину допомоги для військового госпіталю

11 September 2015, 17:50

 Десятки коробок з медикаментами від української діаспори Данії та операційне ліжко від організації «Лондон. ЄвроМайдан» Житомирському військовому госпіталю передали волонтери. Одна з них – житомирянка Олена Блаженко, яка мешкає у Данії. Попри те, що жінка сама змагається з важкою хворобою, вона щомісяця передає партії допомоги українським військовим. Крім медикаментів для Житомирського військового шпиталю вона доставила в Україну «швидку», яку відправить у зону АТО.

«Ми створили групу українців в Данії, яка називається "Збережи Україну". У нас близько 150-ти членів. Серед нас є данці, є українці. Хочу сказати, що Україну дуже підтримують прості люди в Данії. В нас є активні хлопці, які дуже слідкують за військовим транспортом, який можна купити, щоб передати на АТО. І коли з'явилася на горизонті ця "швидка допомога", дізналися, що вона коштує близько 2-х тисяч євро, ми вирішили, що маємо її обов'язково придбати. Частину суми нам допомогла зібрати данська баптистська церква, частину люди просто перераховували на наш рахунок. В основному наші українці, які працюють в Данії. Ми всі молимось за наших хлопців, хочемо, щоб нарешті у нас був мир і дуже за них переживаємо», - каже Олена Блаженко.

Начальник Житомирського військового госпіталю подякував волонтерам за небайдужість і допомогу українським бійцям:

«Організація українців з Данії вже вдруге до нас завітали в госпіталь. Дуже було багато допомоги, але вона завжди потрібна, тим більше, коли йде мова про розхідні матеріали. Ми ніколи не відмовляємося від допомоги. Тому безумовно хотілося подякувати нашим співвітчизникам, які мешкають за межами України і які небайдужі до тих подій, які відбуваються у нас сьогодні», - зазначив Олександр Серебряков.

«Насправді допомагає увесь світ і це настільки зворушливо, коли відчуваєш, як через тебе пульсує ця допомога з тих, хто може допомогти до тих, кому ми передаємо. Коли стикаєшся з такими людьми, як Олена, розумієш, що разом ми – сила. З такими нами їм ніяких шансів немає», - сказала волонтер Валентина Варава.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі