Місто

На сесії Житомирської міської ради рахували, скільки ще грошей треба витратити, щоб у місті з’явився притулок для собак

18 September 2015, 14:11

Колишній свинарник, який міська влада придбала як майбутній притулок для бродячих тварин, за два роки так і не став притулком. У 2013-му за будівлю віддали мільйон і двісті тисяч гривень, втім, щоб ввести приміщення в експлуатацію, потрібно витратити ще понад 2 мільйони.

Питання раціональності використання бюджетних коштів на сесії Житомирської міської ради підняла депутат Наталія Боровська.

«Я дізналась про те, що ці 2 мільйона - це лише перша черга будівництва. Планується ще 2 мільйони на другу чергу будівництва. Загалом ми, громадяни міста Житомира, повинні виплатити за притулок для безпритульних тварин у нашому місті за 5,3 млн, і цей притулок розрахований лише на 100 собак. Я вважаю цю суму необґрунтованою і перебільшеною. Я вивчала європейський досвід з цього питання. Особисто мала зустріч з мером міста Сандомир - це Польща. В цьому місті також нещодавно був побудований притулок для безпритульних тварин. Загальний бюджет цього притулку становив для міста 70 тисяч злотих. Це майже 420 тис грн. Місту дуже потрібен європейський притулок для собак за 420 тисяч гривень, а не за 5,3 млн грн. Міський бюджет, шановна влада міста Житомира, це не ваші особисті кошти. Це кошти всіх громадян міста Житомира, і їх треба витрачати з розумом. Я прошу зупинити дії щодо витрачання коштів житомирської громади в цих зазначених пунктах. Крім цього, направляю звернення до прокурора міста, щоб він дав правову оцінку даному питанню», - зазначила Наталія Боровська

Чому так дорого місту обходиться притулок для тварин і на чому можна заощадити, пояснив перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.

«Я вже не буду говорити щодо того, яке приміщення було придбане. До речі, питання з купівлі цього приміщення голосувалося теж у цьому залі. Фактично це колишній свинарник без підведених комунікацій, без нічого. Проект зроблений, і за проектом перша черга реконструкції цього притулку для собак - 1 млн 260 тис. грн. Ці гроші були виділені на сесії міської ради. Проектом збільшили кількість місць. Спочатку планувалося розмістити там 40 собак, зараз проектом передбачено розміщення 100 собак і 80 кішок. Крім цього, коли ми говоримо про притулок, це не просто приміщення, де утримуються собаки чи кішки. Це хірургічне відділення, це адміністративні приміщення, це інші приміщення, які передбачені проектом. Коли ми пішли на експертизу з цим проектом, за вимогами експертизи необхідно внести ще зовнішню термоізоляцію. Тобто, нам необхідно провести утеплення цього проекту. Тому вартість проектних робіт виросла до 2 млн грн. Але ми можемо провести роботи і без цього утеплення. Я думаю, що собаки потерплять», - сказав Сергій Сухомлин.

Переможцем тендеру на проведення першої черги реконструкції приміщення під притулок для тварин визнана Житомирська приватна ремонтно-будівельна фірма «Комунальник». У документації на сайті Державних закупівель вказано, що переможець тендеру має виконати роботи до 31 грудня 2016-го року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі