Події

Держгірпромнагляд у Житомирській області попередив про шахраїв, які від імені управління просять кошти на АТО

20 September 2015, 11:59

У Житомирській області невідомі зловмисники телефонують до суб’єктів господарювання, представляються посадовими особами територіального управління Держгірпромнагляду та вимагають сплатити на банківський рахунок пожертву для учасників АТО.

Про це 18 вересня повідомила прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області.

«Шановні суб’єкти господарювання, застерігаємо Вас! Наведений випадок – це незаконні дії шахраїв, спрямовані на отримання легкої неправомірної вигоди. У випадку, якщо Вам зателефонують або звернуться до Вас іншим шляхом з вимогою сплатити пожертву для учасників АТО, представляючись посадовою особою Держгірпромнагляду, ні в якому разі не довіряйте цим особам та не вчиняйте зазначених цими особами дій, навіть якщо вони будуть погрожувати», - попереджає прес-служба, нагадуючи: шахрайство (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання) карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно подібне застереження зробила податкова служба: аферисти почали телефонувати посадовим особам Житомира та області від імені керівників податкових органів і вимагати перерахувати грошові кошти на конкретний банківський рахунок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі