Місто

Власниця ресторанно-готельного комплексу «Волна» перешкоджає роботі комунальників,– депутат Житомирської міськради

21 September 2015, 18:10

Власниця ресторанно-готельного комплексу «Волна» продовжує господарювати на самовільно захопленій території і перешкоджає роботі комунальних служб, – розповідає депутат Житомирської міської ради Володимир Тичина.

У суботу 19 вересня працівників комунального підприємства по експлуатації штучних споруд не пустили виконувати роботи з очистки русла річки Крошенка. Геннадій Троншківський, який живе неподалік, розповідає: власниця закладу не пустила працівників і налаштувала проти них місцевих мешканців.

«Власниця «Волни» сказала, що то все їхнє, і це все самоправно все це зайняте. Поїхали до моїх сусідів і тих, що проживають на вулиці Наливайка, котрих настрополили проти Тичини, проти нас і зібрали цілу делегацію. Різними словами нас обкладали: що ми бандити, що ми це все самовільно робимо, від людей приховуємо, не даємо тут проходу, нічого», – розповідає Геннадій Троншківський.

За фактом будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці у відношенні власниці ресторанно-готельного комплексу вже відкрито кримінальне провадження, втім приватного підприємця це не зупиняє – каже Володимир Тичина. Депутат розповідає: власниця комплексу захопила земельну ділянку поблизу свого закладу і облаштовує її під власні потреби, до того ж шкодить екології:

«Екологічна служба просто умила руки, мотивуючи тим, що це не наша компетенція. Тобто парадокс, два гектара землі зняли, родючий шар ґрунту складували, викопали штучне водоймище, скидають каналізацію в річку Крошенка, а екологічна служба пише, що все нормально, питань немає. Досить дивно», – каже Володимир Тичина.

Він наголошує: кримінальне провадження по справі Євгенії Волинець затягується, а органи влади бездіють, тим часом приватний підприємець через підставних осіб купила дамбу і хоче прибрати до рук місцеві ставки.

«Для чого вона купила цю дамбу? Щоб мати претензії на цей весь став, бо вона озвучувала неодноразово: «Я маю дамбу і цей став». На цю всю річку Крошенку. Тобто, іншими словами, людина претендує на ці два гектари, на цей здоровенний став, на річку Крошенку, на цей ставок і на Піщанці також хочуть купити став, і все неофіційно, незаконно», - розповідає Володимир Тичина.

Сергій Петренко, який вже багато років рибалить на місцевому ставку розповідає: жителі мікрорайону вже звикли, що тут знаходиться зона відпочинку і не хочуть, щоб земля відійшла у приватні руки.

«Ця ділянка завжди вважалася зеленою зоною для міста. Люди тут завжди відпочивали. Якщо вона забере собі землю, то сюди вже не будуть приходити», – каже Сергій Петренко.

Щоб дізнатися позицію Євгенії Волинець, ми прийшли до ресторанно-готельного комплексу «Волна», втім спілкуватися з журналістами відмовились, натомість викликали охорону.

Володимир Тичина застерігає: у випадку повторної спроби зриву робіт комунальних служб звертатимуться за підтримкою до правоохоронних органів.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі