Влада

Про що говорив Президент з Житомирським губернатором Забелою

4 March 2008, 13:51

Керівник Житомирської області доповів Главі держави про стан виконання в регіоні актів та доручень Президента, поінформував про основні тенденції соціально-економічного розвитку Житомирщини, показники роботи галузей будівництва, енергетики та зв'язку в 2007 році, ситуацію в агропромисловому комплексі – повідомляє прес-служба Житомирської держадміністрації.
Голова облдержадміністрації зокрема повідомив, що протягом 2007 року в регіоні було вироблено на 9,1% більше промислової продукції, ніж позаторік - що перевищує річне завдання, передбачене відповідною Державною програмою.

За словами Юрія Забели, найбільший приріст - 16,7% - дала видобувна промисловість. Він також повідомив, що вже в січні 2008 обсяги промислового виробництва зросли на 14,4% проти січня 2007 року. «Позитивні результати досягнуті за рахунок високих темпів приросту виробництва», - сказав голова Житомирської ОДА.
Ю. Забела, крім того, представив Президенту пропозиції Житомирської ОДА до проекту Указу щодо вирішення проблемних питань соціально-економічного розвитку Житомирської області.
Президент звернув увагу на ряд актуальних питань Житомирської області, які потребують першочергового вирішення Кабінетом Міністрів та облдержадміністрацією.
В. Ющенко відзначив важливість відновлення в 2008 році державного фінансування заходів, передбачених Чорнобильською будівельною програмою. Він також наголосив на необхідності вирішення питання з переселенням сімей із зони безумовного (обов'язкового) відселення та забезпечення житлом родин інвалідів першої групи та родин з дітьми-інвалідами, інвалідність яких пов'язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.
Президент, крім того, звернув увагу голови Житомирської ОДА на нагальну потребу в забезпеченні газопостачанням окремих населених пунктів регіону та питною водою жителів Бердичева. Глава держави також наголосив на необхідності фінансування в повному обсязі пільгового проїзду та послуг зв'язку окремих категорій населення та будівництва (придбання) житла військовослужбовцям.
Окремим завданням місцевої влади Віктор Ющенко визначив сприяння у розбудові телерадіомережі в області. Йшлося також про забезпечення житлом багатодітних родин та вирішення питання розрахунків за енергоносії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі