Події

Вибори у Житомирі пройшли без значних порушень, – поліція

15 November 2015, 20:23

У Житомирі станом на 20.00 до поліції надійшло 5 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

За інформацією оперативного штабу ГУ Нацполіції Житомирщини, усі факти зареєстровано в обласному центрі. Розпочаті відповідні перевірки.

Як повідомлялось раніше, 2 події пов’язані з ймовірними спробами зафіксувати своє волевиявлення через фото на мобільний телефон. Повідомлення про це надійшли з двох різних дільниць м. Житомира.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи Житомирського відділу поліції. У першому випадку, за словами 19-річної житомирянки, вона слухала музику з мобільного і жодних фото не робила. У другому – 38-річний виборець сказав правоохоронцям, що випадково зробив фото, відповідаючи на виклик телефону у момент,коли він задзвонив.

Ще одне повідомлення - про реєстрацію на одній з місцевих виборчих дільниць представників ЗМІ із посвідченнями, справжність яких викликає сумніви. На місці події опитаний пояснив поліції, що його посвідчення засвідчено печаткою приватного підприємця - видавця газети, відтак є дійсним.

Також розпочато перевірку про можливий підкуп виборців шляхом надання коштів поблизу двох різних виборчих дільниць у м. Житомирі. Працівники слідчо-оперативних груп Житомирського відділу поліції опитали учасників та очевидців подій. В обох випадках особи, на яких вказали заявники, заперечують вчинення ними будь-яких неправомірних дій.

За всіма повідомленнями тривають перевірки.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 15.00 15 листопада до поліції надійшло 3 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі