Влада

Влада Житомира почала відповідати на електронні петиції та приймати звернення від «тролів»

24 November 2015, 14:05

 Влада Житомира почала відповідати на електронні петиції, які набрали необхідну кількість підписів – 250.

Станом на 24 листопада на сайті «Електронних петицій» зареєстровано 87 петицій, є відповіді на дві, одна знаходиться на розгляді.

На звернення Володимира Вікторовича Лабенського «Боротьба з візуальним засміченням: заборона зовнішньої реклами, впорядкування вивісок, фасадів» відповів Сергій Сухомлин.

«Станом на сьогодні, «мораторій на розміщення реклами» (зовнішньої, на транспорті тощо) не передбачений жодним законодавчим актом. Тому, в адміністраторів дозвільних центрів та посадових осіб дозвільних органів відсутні законні підстави для відмови у прийнятті та розгляді документів від заявників. Стосовно заборони продовження договорів з операторами зовнішньої реклами інформуємо, що відповідно до пункту 29 Типових правил розміщення зовнішньої реклами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2003 р № 2067, строк дії дозволу продовжується на підставі заяви, яка подається робочому органу розповсюджувачем зовнішньої реклами у довільній формі не пізніше ніж за один місяць до закінчення строку дії дозволу. Відмова у продовженні строку дії дозволу може бути оскаржена у порядку, встановленому законодавством. Положення Типових правил є обов’язковими до виконання в силу норми статті 16 Закону України «Про рекламу». Таким чином, відсутні законні підстави для відмови органами місцевого самоврядування у продовженні дозволів на розміщення зовнішньої реклами», - йдеться у відповіді першого заступника мера Житомира.

Стосовно розробки дизайн-коду міста та правил оформлення вивісок, вітрин, фасадів Сухомлин повідомив, що за участі робочої групи розроблено Архітектурно-художню концепцію зовнішнього вигляду вулиць і території міста Житомира, яку розміщено на офіційному веб-сайті Житомирської міської ради в розділі «Громадські обговорення».

«Пропонуємо Вам переглянути зазначену концепцію та надати свої зауваження, пропозиції в письмовому вигляді до управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради (м. Житомир, вул. Щорса, 6)», - зазначено у відповіді.

На петицію Артема Ігоровича Сердюка «Демонтаж рекламних щитів з тротуарів» відповів заступник мера Олександр Бочковський.

«Вирішити дану проблему можливо завдяки встановленню на законодавчому рівні Концепції розвитку зовнішньої реклами, яку кожен населений пункт встановлює виходячи з містобудівної ситуації та Генерального плану міста. З метою врегулювання та вирішення в правовому полі питань, порушених у Вашій електронній петиції, виконавчим комітетом Житомирської міської ради направлено відповідний лист до Кабінету Міністрів України. Що стосується засобів зовнішньої реклами, розташованих без відповідного на те дозволу, повідомляємо, що на даний час комунальним підприємством «Реклама» Житомирської міської ради проводиться робота по виявленню самовільно встановлених рекламоносіїв для підготовки проекту відповідного рішення про демонтаж таких засобів», - йдеться у відповіді Бочковського.

До речі, зареєстрована і петиція на захист зовнішньої реклами, її автор - Андрій Віталійович Яременко. Він же пропонує надати можливість «голосувати проти петиції».

Станом на 24 листопада на розгляді перебуває звернення, яке направив Андрій Ігорович Дрожак – «Звітування в режимі онлайн про всі надходження і витрати бюджету» вже набрало 250 підписів.

90% підписів є у петиція щодо вирішення питання з безпритульними собаками у місці, 84,8% - щодо створення Центру гідрокінезотерапії.

Житомирська міська рада приймає петиції і від «тролів»: ввечері 23 листопада «Електронні петиції» поповнилися зверненням, автор якого «Клінтон Джонович Білл» пропонує затвердити тарифну сітку хабарів та форму звітності по хабарництву.

Як повідомляв Житомир.info, електронні петиції Житомирська міська рада почала приймати з 3 листопада 2015 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі