Місто

Перша петиція до Житомирської міської ради, яка набрала необхідну кількість голосів – про демонтаж реклами

11 November 2015, 17:26

 Петиція про демонтаж рекламних щитів з тротуарів менш ніж за тиждень набрала необхідну кількість голосів – 250.

Артем Сердюк подав петицію ввечері 3 листопада, опублікована вона була 4 листопада о 15:13, необхідну кількість підписів було зібрано 10 листопада о 23:55.

«Рекламні щити, бігборди, щити з підсвіткою псують зовнішній вигляд міста та заважають ходити по тротуарах, особливо людям с обмеженою мобільністю або мамам із колясками. Пропоную заборонити встановлення таких щитів на тротуарах та демонтувати уже існуючі», - йдеться у тексті петиції.

Станом на 17.00 не вистачає кількох голосів до необхідної кількості ще одній петиції про зовнішню рекламу, автор якої Володимир Лабенський.

«Останнім часом спостерігається значне збільшення кількості візуального сміття на вулицях міста Житомира. Суттєво зросла кількість рекламних конструкцій (бордів, сіті-лайтів, розтяжок, тощо). В місті абсолютно відсутній єдиний стиль оформлення вивісок, вітрин чи написів на фасадах будівель. Це призводить до спотворення візуального сприйняття міста, як комфортного, дружнього для людини. На вулиці, засміченій візуальним сміттям, не комфортно знаходитись, не виникає бажання проводити там час.

Пропонується:

- Ввести мораторій на розміщення нових рекламних конструкцій і на оформлення нових договорів на розміщення будь-якої зовнішньої реклами

- По закінченню поточних договорів про розміщення зовнішньої реклами заборонити їх пролонгацію і зобов'язати демонтувати рекламні конструкції їх власників

- Заборонити зовнішню рекламу на транспортних засобах (окрім легкових автомобілів і громадського транспорту)

- Розробити дизайн-код міста із чіткими правилами оформлення вивісок, вітрин, фасадів, тощо», - йдеться у петиції.

До речі, вранці 11 листопада житомиряни помітила на тротуарі неподалік перехрестя вулиць Київська-Мануїльського рекламний причеп. Нагадаємо, у 2014 році в Житомирі активно боролися з рекламою на причепах, врешті 12 «пересувних бордів» забрали з вулиць міста, а їх власник звернувся до суду, вимагаючи відшкодувати збитки та сплатити 40 тис. грн за «моральну шкоду».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі