Влада

Як житомирські депутати обирали секретарем міськради Наталію Чиж

30 November 2015, 18:51

Обрання секретаря Житомирської ради – одна з головних тем другого пленарного засідання сесії. Кандидатуру Наталії Чиж на розгляд депутатів виносить міський голова Сергій Сухомлин.

Свою незгоду висловлює Ірина Ярмоленко, депутат міськради від Радикальної партії.

«Перш ніж ми підемо голосувати, я хочу ще раз звернути увагу житомирян і депутатів, що ще до проведення виборів у Житомирі у нас тут складається таке враження, що у Києві там віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко та мер міста Андрій Садовий вже прийняли рішення, хто у нас тут в Житомирі буде секретарем. Там не враховувались жодні професійні та особисті якості - лише політична приналежність. Я голосуватиму «протии» і закликаю інших депутатів також проявити свою принциповість», – сказала Ірина Ярмоленко.

Сама Наталія Чиж закликає депутатів об’єднуватись і не займатися політикою.

«Самопоміч» має ідеологію і філософію. І тому всі члени «Самопомочі» і я, як її лідер є консолідовані. І наша основна мета - це об'єднання. Ми всі маємо пам'ятати, що люди, які обрали нас, за кожного з нас віддали голос, вони є наші роботодавці. І ми прийшли сюди працювати на громаду Житомира, а не займатися політикою», - каже Наталія Чиж.

Лічильна комісія затверджує і виготовляє бюлетені. На голосування виділяють 45 хвилин і півгодини на підрахунок голосів. І доки більшість депутатів голосують, обранці від «Батьківщини» утримуються.

«У нас фракція  прийняла рішення – ми не голосуємо. Тобто спільне було рішення, засідання фракції, що утримуємося і не беремо бюлетені і не голосуємо», - говорить депутат міськради Любов Цимбалюк.

Провівши підрахунок бюлетенів, лічильна комісія оголошує результати: із 32-х депутатів, які взяли участь у голосуванні, 24 – за Наталію Чиж.

«Ми всі розуміємо, що це для нас є величезна відповідальність. Я поважаю думку кожного. Навіть ті, хто не голосував, я вас всіх закликаю до об'єднання. Будь ласка, давайте будемо об'єднуватися і розбудовувати наше місто», - говорить вона з трибуни, дякуючи Депутатам.

По закінченню сесії Наталія Чиж розповіла, чим у першу чергу займеться  на посаді.

«Перше, що ми будемо робити - це аудит бюджетних коштів, аудит землі і обов'язково житлового фонду. Це те, що потребує сьогодні громада.

Міська рада завжди буде відкрита для громадськості. Однозначно. Комунікація - це основне», - розповідає вона.

Спілкування з новообраним секретарем міськради прагне колишній кандидат у народні депутати від радикальної партії Наталія Циганчук. Вона приносить документи, які нібито підтверджують, що Наталія Чиж заборгувала ПриватБанку великі гроші. Чиж запевнила, що була лише поручителем і може надати відповідні документи на підтвердження своїх слів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі