Влада

У Житомирській облраді почали засідати новостворені депутатські комісії

3 December 2015, 16:59

 У Житомирській обласній раді відбулися перші засідання постійних комісій.

Про це повідомляє прес-служба облради.

30 листопада вперше зібралася постійна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

«Депутати вирішували організаційні питання, серед яких: обрання про функціональну спрямованість постійної комісії, про роботу системи голосування та розміщення депутатів у сесійній залі. Голова постійної комісії Сидір Кізін поінформував з питання обрання заступника та секретаря. Ними депутати відповідно обрали Раїсу Гулу та Олега Пасічника. Депутати взяли за основу запропоновану Сидором Кізіним функціональну спрямованість постійної комісії та доручили Олегу Пасічнику на наступне засідання підготувати доповнення. Постійна комісія погодила питання розміщення депутатів у сесійній залі», - інформує прес-служба.

2 грудня були перші засіданні ще двох комісій –з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів і з гуманітарних питань.

«Обидві комісії обрали заступників голови та секретарів. Так, заступником голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів став Ігор Сабадаш, секретарем – Тарас Собко. Заступником голови постійної комісії з гуманітарних питань стала Наталія Кокітко, секретарем – Григорій Сташенко. Постійна комісія з питань охорони здоров’я під головуванням Рустама Раупова розглянула звернення учасників АТО щодо надання разової грошової допомоги для лікування та реабілітації, заслухали інформацію про Програму соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, інших силових структур області, що брали участь в АТО, у 2016 році, висловили підтримку звернення депутатів Вінницької обласної ради 6 скликання до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо нормативно-правового регулювання поводження з генетично модифікованими організмами. Останнє питання постійна комісія рекомендувала до розгляду на засіданні постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села», - йдеться у повідомленні.

У засіданні постійної комісії з гуманітарних питань, яку очолює Олена Галагуза, брали участь представники громадськості. Вони звернули увагу депутатів на питання військово-патріотичного виховання молоді. Пропозиції громадськості має опрацювати управління сім’ї, молоді та спорту ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії обласної ради 26 листопада були утворені сім депутатських комісій і затверджені їх керівники.

Фото з сайту облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі