Влада

Житомирська облрада хоче у 2016 році на 600 тис. грн зменшити витрати на депутатську діяльність

8 December 2015, 10:55

 Житомирська облрада у 2016 році планує більш ніж на 600 тис. грн зменшити витрати на депутатську діяльність.

Проект рішення сесії «Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2016 рік» опублікований на сайті обласної ради 8 грудня.

«У роботі з виборцями, згідно з їх зверненнями, депутати надають консультативну, правову, матеріальну допомогу, сума якої визначається відповідними рішеннями обласної ради і Положенням про порядок та умови надання громадянам разової грошової допомоги. Відповідно до рішення обласної ради від 10.01.08 № 417 «Про Почесну відзнаку «За заслуги перед Житомирщиною» щорічно проводиться нагородження представлених за клопотаннями до нагородження Почесною відзнакою за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток Житомирщини та високий професіоналізм. Відповідно до рішення обласної ради від 23.03.04 № 384 «Про проведення обласного конкурсу серед сільських і селищних рад на кращий санітарний стан та благоустрій території»,з урахуванням змін та доповнень щорічно  проводиться обласний конкурс серед сільських і селищних рад на кращий санітарний стан і благоустрій території. За підсумками проведення конкурсу грошову премію отримують сільські (селищні) ради та грошову винагороду голови сільських, селищних рад, які посіли призові місця», - зазначено обґрунтуванні необхідності Програми.

Нагадаємо, в обласній раді попереднього скликання було 112 депутатів, зараз в облраді 64 народних обранця.

Щодо потреби у коштах на реалізацію Програми:

матеріальна допомога малозабезпеченим громадянам, яка надається головою обласної ради, першим заступником голови ради, заступником голови ради, депутатами обласної ради – 1095 тис. грн (на 2015 рок в аналогічній програмі було передбачено 1575 тис. грн, потім депутати додали ще 200 тис. грн); 

придбання та встановлення системи голосування у сесійній залі обласної ради – 732,5 тис. грн (на 2015 рік планували 1 млн грн).

У 2016 році в Програмі з’явилися нові статті витрати: нагородження Почесною відзнакою «За заслуги перед Житомирщиною» - 10 тис. грн; виплати переможцям  обласного конкурсу серед сільських і селищних рад на кращий санітарний стан та благоустрій території – 100 тис. грн.

Інші витрати залишаються незмінними. Цікаво, що зменшення кількості депутатів не вплинуло на вартість виготовлення матеріалів для сесій та постійних комісій облради – 82,1 тис. грн. На минулорічному рівні планують залишити і витрати на висвітлення діяльності обласної ради – 400 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, «бюджетна» сесія Житомирської обласної ради відбудеться 24 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі