Влада

Голова Житомирської облради Лабунська пропонує Кабміну йти у відставку

24 December 2015, 13:17

Голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська критикує проект держбюджету на 2016 рік і пропонує Кабміну йти у відставку.

Таку заяву голова облради зробила на сесії 24 грудня перед голосуванням за звернення до президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів «щодо вирішення проблемних питань виконання місцевих бюджетів області».

«Сьогодні є спроби прийняти такий бюджет на 2016 рік, що знищить все, що тільки можна знищити. Нам пропонують без додаткових надходжень взяти на фінансування освіту, медицину, пільги. На це потрібно додатково 2 мільярди гривень. Тому приймається таке звернення. Якщо Кабмін не в змозі прийняти такий бюджет, який дасть людям жити, то хай він йде у відставку. Тому питання бюджету сьогодні зняте з порядку денного», - сказала Лабунська.

Депутат від Опозиційного блоку Олександр Чорноморець зачитав звернення, в якому теж була критика бюджету і дій Уряду. Голова фракції ВО «Свобода» Сидір Кізін оголосив звернення, яке кілька днів тому підтримала Житомирська міська рада.

«Давайте проголосуємо, проект звернення узгодимо з керівниками фракцій. Якщо Яценюк з цим Кабінетом міністрів не може подати інший бюджет, то треба піти у відставку», - сказала Лабунська.

59 депутатів підтримали цю пропозицію голови облради. 

Як повідомляв Житомир.info,  18 грудня житомирська «Свобода» підготувала і роздала депутатам Житомирської міськради заяву щодо відповідальності Уряду Яценюка.
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі