Економіка

Житомирська ОДА проводить конкурс інвестиційних програм і проектів на 2016 рік

7 January 2016, 11:07

 Регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в Житомирській області оголошує конкурс інвестиційних програм і проектів на 2016 рік, який відбудеться 22 січня 2016 року.

Відповідно до положень статті 24-1 Бюджетного кодексу України кошти державного фонду регіонального розвитку спрямовуються на виконання інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку (у тому числі проектів співробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад), що мають на меті розвиток регіонів, створення інфраструктури індустріальних та інноваційних парків і відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку та відповідних стратегіях розвитку регіонів.

У конкурсному відборі беруть участь підготовлені в установленому законодавством порядку місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування інвестиційні програми і проекти.

Інвестиційні програми і проекти повинні відповідати одній з таких умов:

відповідність пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегіях розвитку регіонів та у планах заходів з їх реалізації;

впровадження інвестиційних програм і проектів як проектів співробітництва територіальних громад;

підтримка добровільно об’єднаних територіальних громад.

Основними критеріями відбору є:

для інвестиційних програм і проектів, які передбачають будівництво, - наявність затвердженої в установленому законодавством порядку проектної документації;

календарний план реалізації становить від одного до трьох років;

співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків;

спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються кошти державного фонду регіонального розвитку, забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Для участі у відборі проектів, що будуть реалізовуватися за рахунок коштів Фонду, заявники повинні подати на розгляд регіональної комісії інвестиційні програми і проекти за формою, встановленою наказом Мінрегіону від 24.04.2015 №80, а також документи згідно з переліком.

Прийом документів для участі у конкурсному відборі проводиться Департаментом містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації за адресою: 10014, майдан ім. С.П. Корольова, 12 до 9 год.00.хв. 22 січня 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі