Місто

Банк має виплатити пораненому десантнику вкрадені 231 тис. грн і пеню – рішення Апеляційного суду Житомирської області

10 February 2016, 20:49

10 лютого у залі судових засідань нема вільних місць. Активісти, волонтери і військовослужбовці прийшли в Апеляційний суд Житомирської області, щоб підтримати військовослужбовця 95-ї бригади Сергія Бабського, який судиться з ПриватБанком. Рік тому з картки військовослужбовця вкрали 231 тисячу гривень, зібрані на реабілітацію. Представники банку пропонують мирову угоду: 90 тисяч повернуть грошима, а 140 тис. грн перерахують на лікування військовослужбовця.

Сторона потерпілого від мирової угоди відмовляється. Наполягають, аби банк повернув усю вкрадену суму.

Справу розглядають упродовж двох годин. Судді йдуть до нарадчої кімнати і ухвалюють рішення: банк звільняють від виплати моральної шкоди і лишають без змін рішення попередньої інстанції (Коростенського міжрайонного суду): повернути усю викрадену суму – 231 тис. грн., а також пеню у розмірі 65 тис. грн.

Рідні та адвокати військовослужбовця не приховують радощів: це рішення збільшує шанси й інших ошуканих військовослужбовців повернути свої вкрадені гроші.

«Дуже приємно, що суд підтвердив законність наших вимог. Слава Богу, суд залишив практично без змін постанову суду попередньої інстанції і я сподіваюся, що це рішення допоможе у майбутньому іншим ошуканим громадянам відстояти свої права у спорах з Приватбанком», - каже Сергій Бабський.

Потерпілі чекають, що банк подаватиме касацію, але отримавши кошти частину суми планують передати на благодійність.

«Звичайно, ці кошти передамо частину на благодійність. Кому потрібніше: кому на лікування, кому на реабілітацію чи на операцію. Не будемо казати наперед, але багато планів у нас на ці гроші», - каже дружина бійця Оксана Бабська.

«Тепер наша основна стратегія – це брати штурмом державну виконавчу службу, щоб вона стягнула кошти з боржника. Звісно, буде касація. Але, можливо, банк готовий зараз зупинитися на цьому і зробити заяву про те, що вони добровільно виконають рішення суду на підтвердження своїх благих намірів і те, що вони займаються благочинністю. Ми вважаємо це великою перемогою. По суті, це новий прецедент і ми сподіваємося, що той важкий, тернистий шлях, який ми пройшли протягом року, він допоможе багатьом простим і звичайним українцям, які не мають можливості поневірятися рік по судах, їм буде легше досягнути своєї правди», - каже адвокат військовослужбовця Оксана Власюк.

Представники банку відмовились коментувати рішення суду і залишили зал судових засідань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі