Влада

У житомирських двірників – півмільйонний борг по зарплаті. Хто винен?

7 March 2007, 06:37

Особливо гострим є питання погашення боргів із заробітної плати на підприємствах житлово-комунальної сфери. Їх сума тільки по місту Житомиру сягає майже 500 тис. грн., -сказав заступник голови Житомирської облдержадміністрації Микола Черненко на спільному засіданні колегій облдержадміністрації та прокуратури області

Дослідження стану справ у 5 ВЖРЕПах обласного центру показало, що в жодному з цих підприємств не було об’єктивних причин для того, аби затримувати виплату зарплати його працівникам.

Існування боргів на підприємствах житлово-комунальної галузі експерти пов’язують насамперед із запровадженням екс-керівниками міськвиконкому практики отримання кредитів від комерційного банку „Західінкобанк”, за користування якими ці підприємства ще й досі змушені сплачують значні суми коштів. Прибутку, який заробив банк на цих операціях, вистачило б на погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам двох ВЖРЕПів м. Житомира.

Друга причина – незадовільна організація праці на цих підприємствах.

Наслідком є не тільки скарги мешканців міста на високі тарифи та неякісні послуги, а й скарги самих працівників ВЖРЕПів, які не мають змоги належно утримувати свої родини.

За статистичними даними, станом на 1 лютого заборгованість із виплати зарплати працівникам підприємств області становить 26,9 млн. грн. Своєчасно та в повному обсязі не виплачують зароблене на 433 підприємствах різних форм власності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі