Місто

У Житомирі за торгівлю у недозволених місцях обіцяють штрафувати і вилучати майно

13 February 2016, 11:06

13 лютого із 7-ї ранку працівники поліції, КП «Інспекція з благоустрою» та відділу торгівлі Житомирської міськради влаштували рейд, аби звільнити вул. Хлібну від стихійної торгівлі. У той час на вулиці вже знаходились продавці, які торгують зерновими. Йти з цього місця вони відмовлялися навідріз. Як альтернативу їм запропонували місця на ринках «Житньому», «Хмільники», «Тетерів», «Київський», де за помірну плату від 3 до 6 грн в день вони можуть законно продавати свою продукцію.

«Наше завдання - навести тут порядок по розпорядженню міського голови, щоб не було тут торгівлі. Житній ринок надає по 6 грн 80 місць, вони можуть торгувати. Але люди звикли не платити, торгувати, де захочуть. Наша задача - щоб стихійних ринків не було. Будемо проводити рейди разом з поліцією і торговим відділом міської  ради. Будемо наводити в місті порядок не тільки по демонтажу ларьків, а й по стихійним ринкам», - сказав директор КП «Інспекція з благоустрою» Юрій Юзвінський.

Продавці ж наполягали, що хочуть лишитися саме на Хлібній, бо інші ринки не призначені для торгівлі такими об’ємними товарами. До розмови підключився представник фірми «Рада», який пообіцяв забезпечити продавцям зручні умови роботи на їх території.

«Мабуть, час прийшов створити картинку з цього міста. Фірма «Рада» також готова прийняти цих людей, створити їм гарні умови. Оплата буде комфортна для них, компроміс завжди ми знайдемо, ми готові прийняти людей на їх умовах, які вони хочуть. Ми готові брати участь у наведенні ладу в Житомирі. У нас є «барахолка», є ринок Хлібний, де можна виділити ряд, зручно людям з села, які  будуть приїжджати з автостанції. Вихід на автостанцію - ми готові віддати їм цілий ряд саме під зерно», - сказав заступник директора фірми «Рада» Сергій Прокопович.

Станом на 10-ту годину вулицю Хлібну звільнили від стихійної торгівлі. У КП «Інспекція з благоустрою» наголосили, за торгівлю у недозволених місцях передбачений штраф у розмірі 800 грн. Якщо продавці не дослухаються, на них складатимуть протоколи, вилучатимуть продукції і техніку.

Фоторепортаж рейду дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі