Події

У Житомирській області поліцейський, який взяв хабар від «лісоруба», може сісти на 4 роки

17 February 2016, 11:44

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом одержання співробітником Коростишівського відділу поліції ГУНП хабара за покриття самовільної вирубки буку передали до суду.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом одержання співробітником районного відділу поліції неправомірної вигоди за ч. 1 ст. 368 КК  України. Старший інспектор Коростишівського відділу поліції ГУНП в області обвинувачується у тому, що одержав від місцевого жителя 2 тис. грн неправомірної вигоди, пообіцявши за таку суму не передавати до органу досудового розслідування матеріали щодо самовільної порубки дерев цінної породи – буку на об’єкті природно-заповідного фонду», - йдеться у повідомленні.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 2 до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років та зі спеціальною конфіскацією. Остаточне покарання визначить суд.

Керівник прес-служби прокуратури Тетяна Гоша розповіла Житомир.info, що затримання інспектора відбулося у листопаді 2015 року в Коростишеві. Одразу по тому поліцейського звільнили з органів національної поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 26 листопада 2015 року в Житомирській області на хабарі затримали поліцейського, який вимагав 10 тисяч гривень за незаконну вирубку буку. Ще раніше в Бердичеві слідча міліції за 5 тис. грн. збиралася допомогти уникнути кримінальної відповідальності місцевому жителю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі