Влада

Житомирським депутатам не подобається пам’ятник, який ОДА збирається встановити на майдані Корольова

24 February 2016, 10:42

 Житомирським депутатам не подобається пам’ятник, який обласна влада почала встановлювати на майдані Корольова.

Це питання депутати від ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина» підняли на сесії міської ради 24 лютого.

Зокрема, голова фракції «Батьківщина» Любов Цимбалюк допитувалася у мера Сергія Сухомлина щодо коштів на пам’ятник та пропонувала звернутися з цього приводу до правоохоронних органів. Сухомлин зауважив, що це питання до обласної влади.

«Надійшло звернення від облдержадміністрації, що обласна рада виділяє кошти на встановлення пам’ятника, на засіданні виконкому дали дозвіл», - повідомив Сухомлин.

Така відповідь не задовольнила Цимбалюк.

«Ви міський голова, якщо я кажу, що в мене є звернення до прокуратури, то воно в мене є… Треба встановити пам’ятник, але якщо люди, збираючись біля стели Небесно сотні, яка б вона там не була, кричать «Ганьба», то влада мають чути громаду», - зазначила Цимбалюк.

Депутат Сергій Онищук повідомив, що є вже проект, який «пройшов всі процедури», щодо встановлення пам’ятнику в сквері на розі вулиць Небесної сотні та Лятошинського. Його колега по фракції ВО «Свобода» Віктор Брокарєв запропонував скасувати рішення виконкому про надання дозволу на встановлення пам’ятнику на майдані Корольова.

Після обговорення питання пам’ятника, мер надав слово народному депутату від Опозиційного блоку Юрію Павленку, який приїхав на сесію міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі обговорення пам’ятника Героям Небесної сотні мало не перетворилося на скандал.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі