Місто

Депутат Мойсеєв про МАФ на Старому бульварі у Житомирі: Коли його зносили – пацюки бігали

24 February 2016, 14:40

Питання МАФу на Старому бульварі, який зі скандалом демонтували 19 лютого, підняли на сесії Житомирської міської ради. З трибуни до депутатів звернувся підприємець Роман Кучер.

«Я сам став жертвою влади, їх каральних дій у відношенні до мене. Мій об'єкт знаходився на Старому бульварі, 15, який знищили завдяки порушенню законів та Конституції. В день знесення, це було 19 лютого, було терміново скликано виконком міської ради, на якому за дві хвилини було прийняте рішення для того, щоб знести мій об'єкт. В 11.30 було прийняте рішення, в 12 прийшли зносити мій об'єкт. Мене, навіть, позбавили конституційного права, щоб я міг оскаржити даний припис. Вони прийняли його буквально на одну добу, щоб через добу мене зняти. Чому мене почали через півгодини після винесення цього рішення зносити? Це я вважаю абсолютно незаконні дії. Просто порушено мої конституційні права на захист. Шановні депутати, прошу вас звернути на це увагу. Якщо можливо, допомогти юридично у вирішенні даного питання, бо на сьогоднішній день, завдяки цим каральним незаконним діям міської ради моя сім'я, а ще працівники і їх діти лишилися без роботи», - сказав Роман Кучер.

Міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що має інформацію про ще одне кафе, яке знаходиться у районі гідропарку, власником якого є підприємець Кучер, тож попросив його підтвердити або спростувати цю інформацію.

«У мене є ще одне кафе, яке здане в безоплатну оренду, тому що я його не можу «витягнути», - відповів Роман Кучер.

На захист підприємця стала Голова фракції ВО «Батьківщина» у міській раді Любов Цимбалюк. Вона впевнена, МАФ демонтували у супереч законодавству.

«Згідно якого рішення зносили цю малу архітектурну форму? Згідно рішення виконавчого комітету, яке було 19 числа позачерговим. Напевно, підприємець у законний спосіб мав бути повідомлений про те, що у нього є термін часу для знесення згідно цього рішення виконавчого комітету», - сказала Любов Цимбалюк.

«До того ми його попереджали за 7 днів. Любов Володимирівно, я хочу вам нагадати, що ж рішення про знесення цього МАФу, яке приймалося у минулому році на виконкомі, який ви проводили. Тоді ви підписали це рішення виконкому, підтримати його разом з усіма, а зараз захищаєте підприємців», - відповів Сергій Сухомлин і порадив Любові Цимбалюк захищати підприємця в суді.

«Сьогодні, Сергій Іванович, я стверджую у цій сесійній залі, що ви свідомо надалі порушуєте законодавство. Було рішення виконавчого комітету, ви мали витримати всю процедуру і тільки після того проводити дії», - стояла на своєму Любов Цимбалюк.

Незаконно встановленим спорудам – не місце на вулицях Житомира, у цьому впевнений депутат Юрій Мойсеєв.

«Вибачте, не потрібно робити смітник з міста Житомира. Підтримувати? Так, згоден, закон повинен бути для всіх. Стояв МАФ більше 10 років на цій території, ні документів, нічого. Подивіться, у якому стані, як його зносили, що там було - пацюки бігали. І не треба казати, що це є якийсь один випадок. Сьогодні ведеться системна робота по прибиранню незаконних тимчасових споруд у місті Житомирі. І так буде далі. Це хаос, це беззаконня. Його в місті бути не може. І ця робота буде робитися системно», - сказав Юрій Мойсеєв.

До обговорення проблеми МАФів долучилися депутати Ірина Ярмоленко та Сергій Онищук. Поговоривши, депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі