Місто

У Житомирі біля Центрального стадіону почали демонтувати МАФ, який підприємець захищає в суді

19 February 2016, 12:19

19 лютого відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради. На порядку денному стояло одне питання – «Про демонтаж споруд».

На засідання зібралося 12 членів виконкому. Секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж розповіла журналістам, чому саме зібралося позачергове засідання.

«Всі знають, що ми вже 3 тижні, як розпочали демонтаж тимчасових споруд, які були встановлені без паспортів прив’язки. Таким чином ми виїхали на Старий бульвар,15, зробили припис, і взагалі хотіли його демонтувати, але дійшли згоди з власником. І він підписав, що за 7 днів сам демонтує свою споруду. І ми чекали на це, але він приходив до нас, і наполягав, до дайте щось інше. Ми пояснювали, що надамо, запропонуємо нові місці, і запропонували на вул. Дитячої Комуни. Тобто, при зустрічах ми знайшли порозуміння, але він звернувся тихенько до суду, так, аби ми не знали», – розповіла Наталія Чиж.

«Йому була запропонована альтернатива місць, на що підприємець сказав, що він погоджується, але, щоб міська рада дала йому гарантії, що він точно отримає місце. Він був у мене в кабінеті, і погодився на наші умови. Натомість сьогодні ми маємо звернення до суду і повне ігнорування наших вимог. Тому ми вирішили прийняти рішення про демонтаж цієї споруди, тому що наше попереднє рішення стосується автотрейлера. Автотрейлер розрісся до наметів, до 150 кв. м з алкоголем. Тож у мене є пропозиція внести зміни до порядку демонтажу тимчасових споруд стосовно строку виконання приписів, це з семи днів на один робочий день. В принципі за один робочий день можна демонтувати споруду. Це потрібно для того, аби таке більше не повторювалося», – наголосив перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький.

«У нас було звернення громади, що саме на тому місці відбуваються якісь бійки, багато людей у нетверезому стані, там гуляють молоді мами з дітками. Це саме центр бульвару», – сказала наталія Чиж.

Відповідне рішення підтримали 12 членів виконавчого комітету.

Близько 12.00 на Старий бульвар, 15 приїхав начальник КП «Інспекція з благоустрою м. Житомир» Юрій Юзвинський та розповів підприємцю про виконком і уточнив, чи він добровільно демонтуватиме МАФ. Чоловік відмовився. Юрій Юзвинський дав команду демонтувати незаконно встановлений МАФ, а підприємець викликав поліцію.

Подробиці дивіться у сюжеті. 

Як повідомляв Житомир.info, вранці 15 лютого інспекція з благоустрою хотіла демонтувати МАФ на Старому бульварі, біля входу в Центральний стадіон. Власник Роман Кучер стверджував, що дії міської влади є незаконними, але в результаті підприємець підписав припис, де зобов'язався протягом тижня демонтувати МАФ самостійно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі