Влада

У Житомирському військкоматі розповіли про сьому хвилю мобілізації та весняний призов на строкову службу

4 March 2016, 13:48

«Зараз в країні стає завдання - підготовка до чергової хвилі мобілізації, підготовка до призову на строкову військову службу», - зазначив заступник військового комісара Житомирського об'єднаного міськвійськкомату Олексій Бєланов під час брифінгу 4 березня. Він розповів про зміни у законодавстві і набір на службу за контрактом.

«Вчора вже були прийняті зміни до законодавства, і якщо раніше указ президента про призов на строкову військову службу мав виходити в минулому році на поточний,  то зараз для призову на військову службу цей термін зменшено - указ має бути за місяць до здійснення призову. Але це тільки в особливий період. Основне завдання збройних сил, військових комісаріатів, органів військового управління - це набір військовослужбовців на військову службу за контрактом. Завдяки тому, що у 2,5 - 3 рази піднято заробітну плату військовослужбовцям за контрактом. Зараз військовослужбовець за контрактом отримує 7,5 - 8 тис. грн. Велика кількість людей бажає проходити цю службу за контрактом, цей процес зараз йде у повному обсязі. На даний час Житомирським ОМВК призвано за контрактом 73 чоловіки при плановому завданні на перший квартал – 130. Тобто зараз у нас виконання під 60%. Ще у нас є місяць, за який ми плануємо все зробити. Для чого це робиться? Держава, Міністерство оборони планує по максимуму замінити людей, які були призвані по мобілізації, саме контрактниками - людьми, які це розуміють, йдуть хто для фінансового благополуччя, хто з патріотичних міркувань. Якщо це буде зроблено, людей на мобілізацію буде призиватися значно менше. Цифра буде зменшена, якщо раніше вона планувалася в районі 25-30 тисяч на сьому хвилю, зараз вже Міністр оборони сказав, що з тією наявністю контрактників ця цифра вже зменшена до 10-12 тисяч. Зараз ще є 3-й, 4-й цикли набору по контракту. Раз на 2 тижні проводиться цей набір, якщо там цифри підуть ще більші, то можливо і не буде цієї мобілізації», - сказав Олексій Бєланов.

Також заступник військового комісара Житомирського ОМВК розповів про підготовку до весняного призову.

«Ще указу президента про призову строкову службу нема. Є тільки директивні моменти, які вже плануються. Зараз на даний час початок призову планується з 5 квітня цього року. У нас ще час є, сьогодні- завтра, якщо буде указ президента, то усі заходи якраз здійсняться протягом місяця. Житомир і Житомирський район має дати порядку 190-250 чоловік на призов на строкову службу. Це вже буде змінюватись від того, яке планове завдання буде поставлене президентом України», - сказав він.

Олексій Бєланов зазначив, що строковики призиватимуться на службу у частинах, які не виконують завдання у зоні АТО - це Національна гвардія, частини тилового забезпечення, а також президентський полк. Крім того планується призов на державну службу спеціального транспорту, а також вперше за останні роки буде відновлено призов на службу в прикордонні війська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі