Місто

Житомиряни щодня о 12:00 збиратимуться на майдані Корольова у підтримку Надії Савченко

7 March 2016, 17:50

Чергова акція на підтримку полоненої льотчиці Надії Савченко відбулася у Житомирі. Зо два десятка людей домовились у соціальних мережах і опівдні вийшли на майдан Корольова з вимогою звільнити полонену. Кажуть, що бояться за життя патріотки.

Активісти тримали в руках плакати: #FreeSavchenko, «Свободу Надії Савченко», «Звільніть Надію», «Поверніть нам Надю». Подібна акція відбулася й напередодні - житомиряни вирішили щоденно збиратися на центральній площі міста, а 9 березня влаштувати велику акцію.

«Виникла така ідея - збиратися кожного дня до 9 березня, приходити на центральний майдан міста, щоб говорити, що Житомир теж разом з усією Україною, разом з усім світом виходить на акції підтримки Надії Савченко. Виникла така ідея, і написала я пост в Facebook, щоб кожного дня ми виходили. Було дуже багато «лайків» і «шерів», але, як бачите, вийшло не дуже багато людей. Сподіваємось, що завтра ситуація зміниться. Надю треба підтримати, і я думаю, що, незважаючи на вихідні, кожен має вийти», - розповідає житомирянка Юлія Чепюк.

«Я хочу, щоб вона жила. Жила в Україні. Щоб вона була вільною, щоб вона була щасливою. І я вважаю, що наша країна, всі люди повинні зробити абсолютно все, щоб її звільнити. Будь-яким чином. І світову спільноту сюди залучити. Щоб всі-всі люди піднялись і вийшли разом на майдан. Треба щось робити, щоб її звільнити», - каже житомирянка Ольга Савіцька.

Підтримати полонену українську льотчицю прийшли і вимушені переселенці з тимчасово окупованих територій.

«Ми самі з Луганська, ми переселенці тут. Ми практично знаємо місце, де це сталося, де Надю схопили. На жаль, ми не були свідками, може чим-небудь допомогли би. Ми в той час ходили на мітинги до пам'ятника Шевченку, захищаючи Україну. Як людиною, я нею захоплююся. Мені здається, що мужності її немає меж. Як мама і бабуся я дуже шкодую цю дівчинку», - розповідає вимушена переселенка Наталія Лебедєва.

Нагадаємо, 2 березня 2016 року, прокуратура Російської Федерації попросила для Савченко 23 роки за ґратами. Адвокати вважають, що є шанси, що після виголошення вироку Надію обміняють на російських полонених.

Третього березня Надія Савченко мала виголосити останнє слово в суді в російському Донецьку, але суддя не надав їй такої можливості і переніс засідання на 9 березня. У відповідь на це Савченко оголосила сухе голодування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі