Місто

Житомирські профтехучилища на Масляній частують людей млинцями

13 March 2016, 16:44

На святкування Масляної 13 березня у гідропарк прийшли сотні житомирян - на в’їзді утворилися затори, а громадський транспорт вщент забитий людьми.

Млинцями житомирян зустрічають одразу на зупинці - тут встановлений пункт обігріву та кухня. У самому парку теж не проштовхнутися - вздовж вузьких алей парку десятки палаток з різноманітною їжею та напоями. Біля колеса огляду проходить фестиваль кухарів. Житомирські профтехучилища змагаються у вправності приготування та подачі головної страви Масляної.

«Це фестиваль. Фестиваль кухарів серед профтехучилищ. Організували такий захід, щоб показати, які взагалі є млинці, які є види начинок, види самих млинців, як артистично все це можна подавати. Там видно, як хлопці їх підкидають. Це ж учні. Їм всього по 15-17 років, але вони вже це вміють і так цікаво це роблять. Дійсно оригінальні рецепти млинців. Ну що таке млинець? Ну млинець та й млинець. Але насправді дуже цікаві рецепти. З пшоняного борошна, кукурудзяного. Ми розраховували на  1200 млинців з чотирьох команд, по 300 з кожної команди. Але я бачу, що їх тут вже більше подали, тому свято однозначно вдалося», - каже співорганізатор фестивалю кухарів Віктор Фіалковський.

Кухарі кажуть: млинці краще смакують гарячими, але підвела погода, втім, не зважаючи на холод, житомиряни охоче розбирають пригощання.

Як повідомляв Житомир.info, об 11 годині в житомирському гідропарку розпочалося святкування Масляної.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі