Місто

У Житомирі на Масляну з’їли більше 5 тисяч млинців та 150 кг картоплі в «мундирах»

14 March 2016, 12:04

13 березня у житомирському гідропарку відбулося святкування проводів зими – Масляної. Цього дня на святі «ніде було й яблуку впасти». Житомирян та гостей міста пригощали безкоштовними млинцями та варениками. Смакували люди різними стравами, які були приготовлені під час свята. Проте, найбільше до вподоби прийшлися млинці.

За словами начальника відділу торгівлі, громадського харчування та сфери послуг Житомирської міської ради Катерина Тихончук, у Житомирі на Масляну спекли понад 4 тисячі млинців.

«Ми обдзвони всі суб’єкти, які здійснювали торгівлю на території гідропарку під час Масляної та дізналися скільки приблизно млинців було спечено цього дня. Отже, суб’єкти господарювання разом напекли близько 3 тисяч млинців, понад тисячу млинців було спечено та роздано гостям свята безкоштовно. Також безкоштовно було роздано 2,500 стаканчиків з чаєм, 150 кілограм картоплі в «мундирах» та 50 буханок хліба», – розповіла Катерина Тихончук.

Під час шоу кухарів було спечено та безкоштовно роздано більше 1200 млинців. Про це Житомир.info розповів начальник управління культури Житомирської міської ради Олег Рогов.

«На шоу кухарів було спечено та роздано більше 1200 млинців. Точну кількість сказати не можу, тому що саме після цього числа ми збилися з рахунку», – повідомив Олег Рогов.

На святі в гідропарку можна було побачити й хлопців у військові формі.

«Ми запросили на свято морську піхоту, було 100 чоловік. Хлопці зараз знаходяться на нашому полігон і вже через місяць знову їдуть на передову. Тому ми вирішили зробити їм таке невеличке свято. Ми їх частували салом, звареною картоплею. А взагалі дуже нам відгукнулися Патутінська та хлопці-підприємці «Спотикача». Вони і плов дали хлопцям, і піци, і булочки, вони повністю взяли на себе їх годування. Це ще крім того, чим пригощали ми», – розповіла керуючий справами виконавчого комітету Житомирської міської ради Ольга Пашко.

Нагадаємо, у житомирському гідропарку парку близько 11.00 розпочалося святкування Масляної.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі на Масляну були заплановані виступи від 12 спортивних федерацій та клубів, фото-сет на кращий образ родини, шоу кухарів, частування млинцями та варениками, лицарський турнір «сарацин», заплітання гриви коням (за участю дітей), квест для учнівської молоді «Масляна - ZT», народний атракціон «Стовп», вогняне шоу, катання на конях та спалення солом’яної баби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі