Влада

Колектив КП «Аптека Дитяча» здає сам собі в оренду приміщення у Житомирі площею 450 кв. м

15 March 2016, 17:25

Комунальне підприємство «Аптека «Дитяча» Житомирської обласної ради, розміщене в Житомирі на вул. Максютова, 5, за 420 тисяч гривень на рік орендує приміщення площею 450 кв м, власником якого є колектив аптеки.

Про це на засіданні постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Житомирської обласної ради 15 березня повідомив завідувач аптеки «Дитяча» Микола Остап’юк.

«Власники закладу – це колектив людей, які давно вже викупили це приміщення, близько 20 років тому», - сказав він під час оприлюднення звіту про результати роботи закладу у 2015 році.

«Це єдина наша комунальна аптека, яка знаходиться не в нашому (обласної ради – ред.) приміщенні, вона його орендує за 420 тисяч гривень на рік. Сьогодні є площі, які пустують, до прикладу – приміщення обласної стоматполіклініки на Котовського (зараз вул. Грушевського), ми можемо вам його запропонувати за 287 гривень на місяць», - сказала перед тим заступник голови обласної ради Наталія Рибак.

Інформація про оренду обурила членів депутатської комісії. Після її оприлюднення депутати вигукували «Самі собі платять кошти», «Оце фокус!», «Це нове» та «Нормально придумали!», на що Микола Остап’юк відповів:  

«Це не фокус. Це збережена для області аптека, яка могла бути втрачена. Там хотіли зробити бар або ресторан, а працює аптека».

Він розповів, що це практично єдиний в області заклад, який має ліцензію на виготовлення психотропних препаратів для лікування дітей.

«Колектив закладу працює 30 років, претензій від установ, з якими ми працюємо, а їх 28, не надходило, від управління також. Ми отримуємо ліцензію на психотропи, це практично єдина в області аптека, яка може приготувати 2-місячній дитинці психотропні препарати, протисудомні. Всі райони їдуть до нас. У 2015 році підприємство сплатило всіх податків 1 млн 70 тис. грн, в тому числі 400 тис. грн ПДВ і стільки ж в пенсійний фонд», - сказав завідувач.

Голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська розповіла, що на балансі облради – три комунальні аптеки, керівники яких не хочуть думати, як перевести їх з розряду дотаційних і розряд прибуткових. 

«Ми маємо 3 комунальні аптеки. Це три структури – апарат з головними бухгалтерами, бухгалтера, автомобілями. І скажу відверто, за 5 місяців моєї роботи усього декілька керівників комунальних підприємств чи установ зайшли до мене з пропозиціями, як поліпшити їх роботу. У нас їх 165 плюс 22 підприємства. Дев’яносто п’ять відсотків не вважають за потрібне і не хочуть розвиватися чи шукати якісь шляхи розвитку. Вони добре влаштувалися. Розумію, це робочі місця. Добре собі 420 тисяч гривень платити оренду. Але є попередній висновок робочої групи про те, що три юридичні особи потрібно об’єднати. У нас є три аптеки, і ще база спецмедпостачання, яка займається тими ж справами. У них теж є аптечні кіоски та аптечна мережа», - сказала голова облради.  

Наталія Рибак додала, що мова йде про оптимізацію не працівників, а апарату.

«Завідувач аптеки залишиться. Єдине, що ми хочемо зробити – шість бухгалтерів скоротити, і це не багато не мало, це нам дасть економію півмільйона. То що, 500 тисяч – це не гроші для обласного бюджету? А по-друге, з великим бажанням ми хочемо бачити одного керівника, організатора, при якому дійсно це запрацює. Будь ласка, подавайте свою кандидатуру, якщо у вас є досвід і своє бачення», - звертаючись до завідувача аптеки, сказала Рибак.

Зі слів Миколи Остап’юка, він не проти, аби аптеці «Дитячій» надали можливість стати комерційною структурою.

«Якщо буде добра воля обласної ради і ми мирно зможемо розійтися і працювати, ми не проти бути комерційною структурою», - сказав він.

Як повідомляв Житомир.info,  16 лютого Анжеліка Лабунська підписала розпорядження про скликання чергової "бюджетної" сесії Житомирської обласної ради.

Під час засідання комісії

Микола Остап’юк

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі