Місто

З готелю «Житомир» відселять переселенців, щоб зробити європейський Центр надання адміністративних послуг

18 March 2016, 14:23

З бюджету виділено 4.5 млн грн на реконструкцію приміщення готелю «Житомир» під сучасний Центр надання адміністративних послуг. Питання переселення внутрішньо переміщених осіб, які зараз там проживають, детально вивчатиме спеціально створена робоча група.

Про це Житомир.info розповіла начальник управління праці та соціального захисту Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.

«Рішенням погоджувальної ради було підтримано і рішенням міської ради було визначено остаточно, що буде створена комісія у складі депутатів міської ради, представників виконавчих органів і комунального підприємства, які вивчать питання розміщення переселених осіб. Ми знаємо хто там проживає, яка кількість, які категорії людей, намагаємось здійснювати заходи по соціальному захисту їх. Зараз там організовано безкоштовне харчування з відшкодуванням вартості харчування кожному переселенцю, який забажає отримувати гарячі обіди. Матеріальна допомога надається найбільш незахищеним категоріям, які там проживають. Ще не відомо куди їх будуть переселяти. Робоча група буде вивчати це питання, яким чином можна здійснити їх розміщення оскільки має бути проведена реконструкція під Центр надання адміністративних послуг. Не йде мова про те, що вони будуть під відкритим небом. Комісія буде вивчати думати, бюджет несе досить значне навантаження у зв’язку з розміщенням в готелі «Житомир» переселених осіб. Всього зараз там проживає близько 95 осіб», – зазначила Вікторія Краснопір.

Заплановано, що Центр надання адміністративних послуг буде  прозорим і житомиряни зможуть швидко та комфортно вирішити питання, які їх цікавлять.

«У зв’язку з тим, що зараз в законодавстві відбуваються певні зміни, збільшуються повноваження органів самоврядування у сфері державної реєстрації бізнесу, речових прав, реєстрації місця проживання, зняття з місця проживання і відтак потрібно розширювати центр, збільшується навантаження, і таким чином планується розмістити сам центр в приміщенні готелю «Житомир». Це буде такий сучасний, потужний, європейський центр. Там надаватимуться послуги державної реєстрації бізнесу, речових прав, земельні питання, архітектурні питання, тобто це буде те єдине місце, де зможуть мешканці комфортно, зручно і прозоро  вирішити всі свої питання, які їх цікавлять. Сам Центр передбачає прозорість, я думаю, що при плануванні, при проектування, розробці дизайну це буде обов’язково враховано, що це мають бути прозорі приміщення без кабінетних систем, де всі працюють у відкритому просторі», – розповіла начальник Центру надання адміністративних послуг Сюзанна Галецька.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році на базі готелю «Житомир» збиралися створити нове комунальне підприємство «Регулювання орендних відносин».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі