Місто

«Житомиртеплокомуненерго» запрошує на перемовини дирекцію дитсадка, в якому немає гарячої води

6 April 2016, 15:41

У дошкільному навчальному закладі №32 м. Житомира, що на вул. Гетьмана Самойловича 16 на Богунії, третій рік поспіль немає гарячої води.

Про це Житомир.info розповіли батьки вихованців.

«Про цю проблему ми дізналися під час новорічних свят, коли після миття рук діти цокотіли зубами. Посуд нянечки миють холодною водою з додаванням хімічних засобів та кальцинованої соди, які осідають на чашках і тарілках. Батьки ясельної групи купили за свої кошти бойлер, але його не дозволяють ставити через зайві витрати електроенергії. Вихователі зізнаються, що гарячої води немає в садку вже три роки», - розповіла мама вихованиці дитсадка Інна.  

Завідувачка ДНЗ №52 Ірина Куниця, до якої звернувся Житомир.info за коментарем, розповіла, що проблема дійсно існує, і адміністрація роками даремно намагається її вирішити.

«Проблеми з гарячою водою у нашому районі були завжди. Років два тому теплу воду підключили, але ненадовго. Ми підключені до централізованої тепломережі й гріємося від котельні. Близько 16 років тому, коли ми відкривали наш садочок і починали працювати, мені показали окрему гілку теплозабезпечення. Тобто, заклад може отримувати тепло, а значить, і гарячу воду, окремо від будинків. Зараз гарячої води в дитсадку немає, тому що у місті 1 квітня припинили опалення і опломбували всі котельні. До цього ми не раз зверталися з листами до «Житомиртеплокомуненерго» з тим, щоб нам по графіку подавали гарячу воду, щоб дітям можна було помити руки, а персоналу - посуд. Однак котельня її не подає, з якої причини – ніхто не пояснює. На мережах котельні, від якої ми гріємось, часто трапляються пориви. Ось і зараз поряд з нашим садочком викопана яма, мабуть, мінятимуть труби. 1 квітня я зверталася з черговим листом , щоб нам до 7 квітня продовжили опалення і по можливості підключили гарячу воду», - розповіла керівник ДНЗ.

Зі слів Ірини Куниці, днями управління освіти міськради звернулося до КП «Житомиртеплокомуненерго» з листом, в якому просить, щоб всім садочкам котельні подавали гарячу воду. Крім того, адміністрація ДНЗ №32 окремо звернулася до теплового підприємства з проханням підключити гарячу воду або відповісти, чому це не можна зробити.   

Завідувачка ДНЗ переконує, що посуд холодною водою ніхто не миє.

«Зараз на кухні закладу стоїть бойлер на 80 літрів, який гріє воду. Цей бойлер не купували батьки, нам його подарував депутат заміть попереднього, який став протікати. Водою користується кухня та помічники вихователя, які носять її у відрах в групи, щоб помити посуд. Коли вода з-під крану була дуже холодна, ми зливали дітям на руки підігрітою», - пояснила Ірина Куниця. У дитсадку виховується 375 дітей.

Директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин розповів Житомир.info, що проблема полягає у відсутності лімітів на газ.

«Справа не у бажанні чи небажанні котельні дати гарячу воду. Зараз ми після наради у заступника міського голови Житомира їдемо в НАК «Нафтогаз України», щоб вирішити питання хоча б лімітів для лікарень. Вся Україна відключена від лімітів на газ. Внаслідок «несанкціонованого» споживання газу, яке хочуть «повісити» на всі теплові організації України, газ буде коштувати замість 7 тисяч гривень більше 16 тис. грн. Ні в якому бюджеті, ні в якому тарифі це не включено. Це ненормативні витрати. Фактично, муніципалітет, комунальні підприємства міста збанкрутують. Без стратегічного вирішення цього питання гарячої води ми дати не можемо. У минулому році подача газу й гарячої води була обмежена постановою Кабміну аж до кримінальної відповідальності», - розповів Рогожин.

Директору дитсадка №32 він порадив особисто звернутися до комунального підприємства і домовитися про зустріч, щоб вирішити проблему гарячої води у закладі.

«Підключимо заступника міського голови Олександра Фещенка і будемо вирішувати: чи підключаємо енергоустановку, чи отримуємо якісь мінімальні ліміти для гарячої води і ставимо бойлер. Або бюджетуємо це питання, як ми робили по дитсадку «Абевегедейка», по вулицям Домбровського і Пушкінській», - сказав директор КП «Житомиртеплокомуненерго».

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі опалювальний сезон 2015-16 років завершили 1 квітня. Улітку 2015 року батьки житомирських дітей скаржились на погані умови в оздоровчому таборі «Корчагінець» у Чуднівському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі