Влада

Житомирський виконком доручив водоканалу зайнятися очисткою водосховища «Відсічне»

8 April 2016, 11:50

8 квітня виконком Житомирської міської ради доручив КП «Житомирводоканал» зайнятися очисткою водосховища «Відсічне».

Проект рішення «Про зобов’язання КП «Житомирводоканал» вжити заходів щодо очищення та поглиблення водосховища «Відсічне» розглядали на засіданні виконкому.

«З метою покращення якості питної води, враховуючи необхідність очищення водосховища «Відсічне», дотримання санітарних. Технічних та інших норм, керуючись ст. 95 Водного Кодексу України ст. ст. 30,31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив: зобов’язати КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради вжити невідкладні заходи щодо очищення та поглиблення водосховища «Відсічне». Комунальному підприємству «Житомирводокана» Житомирської міської ради у встановленому порядку визначити інвестора та укласти відповідну угоду про виконання робіт з очищення та поглиблення водосховища «Відсічне», – йдеться у проекті рішення.

Заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко наголосив на тому, що є велика необхідність провости очистку водосховища.

«У нас є проблема по водоканалу, яка з року в рік переходить – це очищення води. У зв’язку з тим, що у нас є замовлення нашого водосховища «Відсічного», є необхідність проводити очистку водосховища. Приймаємо рішення для того, аби не зупиняти цю роботу, а водоканалу доручаємо активізувати роботу. А також зобов’язати водоканал вжити невідкладних заходів щодо очищення та поглиблення водосховища. Тобто цей процес треба проходити щороку», – сказав Олександр Фещенко.

Міський голова Сергій Сухомлин уточнив, що у Житомирі зараз 4 клас води.

«4 клас, був свого часу перший клас води. І ви всі, напевно, пам’ятаєте історію з «Відсічним», коли під виглядом чистки, мився пісок. Насправді – це було і великою проблемою, і для водоканалу. У зв’язку з цим миттям, у водоканалу виріс розхід реагентів, забивалися фільтри. Тому ми даємо право водоканалу самим займатися цією роботою, і щоб не виникало проблем. Головне, що Міністерство оборони дало добро нам його вже чистити», – сказав Сергій Сухомлин.

Відповідний проект рішення підтримали 14 членів виконавчого комітету.

Як повідомляв Житомир.info, питання незаконного видобування піску з водосховища «Відсічне» почали піднімати у 2011 році. Через рік нинішній заступник Житомирського міського голови Олексі Ясюнецький у своєму блозі на Житомир.info оприлюднював інформацію про те що, аби розібратися у цій справі надсилає запит водоканалу. Також у березні 2015 року Ясюнецький знову піднімає питання водосховища та якість води з міського водогону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі