Політика

Житомирянам – фонтан! Місту – розвиток!

13 April 2016, 14:20

Радикальна партія в місті Житомир ініціювала ще один проект для покращення благоустрою та розвитку нашого міста. Сьогодні журналіст Ірина Вербовська вирішила дізнатися деталі з перших вуст, у голови Радикальної Партії в м. Житомир, депутата міської ради, генерального директора «Полісся-Продукт» Раковича Олександра Івановича.

Олександр Іванович, нещодавно ми бачили Ваші ініціативи по прибиранню міста, і ось тепер проект «Фонтан». Розкажіть, будь-ласка, звідки у Радикалів взялася така ідея?

«Наше гасло – Радикальні зміни. Лише рішучі радикальні дії можуть змінити місто на краще сьогодні. В період передвиборчих президентських баталій багато Житомирян мали надію на покращення. Тоді, в 2012 році до нас приїздив Петро Олексійович Порошенко і, під час своєї промови, перед багатотисячною громадою Житомира, особисто пообіцяв побудувати такий фонтан, як у Вінниці. Місто підтримало його на виборах, а тепер ми вирішили нагадати гаранту про надану обіцянку. Тим більше, у нас є свідки J

Для серйозності наших намірів ми поставили амбіційну мету – зібрати 10000 підписів житомирян, які підтримують цю ініціативу. Наразі, вже є 7000 підписів. Залишилося ще трішки і ми відправимо цю петицію особисто Петру Олексійовичу. Просимо небайдужих Житомирян долучитися до ініціативи!»

Ви не вважаєте, що це буде свого роду плагіатом м. Вінниця?

Перш за все, ми вважаємо, що побудова такої «перлини» зможе покращити імідж нашого міста, допоможе зробити його туристично та інвестиційно привабливим, дасть поштовх для розбудови інфраструктури. Про плагіат не йдеться.

На сьогоднішній день є багато ідей щодо такого об’єкту. Можливо, в процесі діалогу з активістами та істориками міста, проект «Фонтан» буде транспоновано в проект «Парк відпочинку «Космічний корабель» або «Піаніно Ріхтера». Варіантів безліч. В будь-якому разі, це має бути цікавим унікальним об’єктом інфраструктури, яким пишатимуться Житомиряни та захоплюватимуться гості міста.

Наша мета – запустити процес на найвищому рівні та показати, що в Житомирі живуть люди, яким небайдужий стан свого дому, свого міста. Ми готові змінюватися, зростати.»

А чому саме зараз підіймаєте це питання? Все ж таки війна та багато інших проблем…

«Наша думка доволі проста та прозора з цього приводу – якщо дуже довго підбирати слушний момент, його можна просто не дочекатися. Ми вирішили робити вже сьогодні конкретні кроки для того, щоб заявити про наше місто, щоб воно було успішним. Тема АТО нам, звичайно ж, не байдужа. Всіма можливими силами завжди старалися допомагати нашим хлопцям і продуктами і технічним забезпеченням. Працівники «Полісся-Продукт» є учасниками АТО. Безмежна шана та низький уклін всім мужнім хлопцям та дівчатам, що і сьогодні стоять на варті спокою кожного з нас. Вважаю своїм громадянським обов’язком докладати всіх зусиль для розбудови сучасної незалежної держави тут, в тилу. Адже наша спільна мета – Європейська держава не лише за територіальним розміщенням, але і по низці економічних та соціальних показників, матеріальному забезпеченню кожного громадянина.»

Мета дійсно висока. Тож, розкажіть детальніше, яким чином можна вписати і своє прізвище в ініційований Вами проект. Де збирають підписи :)?

«Підписи збирають волонтери, однодумці. Є навіть приклади, коли Житомиряни приносили підписи в магазини «Полісся-Продукт», адже знають, що нам це питання не байдуже і ми обов’язково передамо кожен підпис адресату.

Збирає, звичайно ж, і актив Радикальної партії. Найпростіший спосіб підписати лист – завітати до нас в гості за адресою В.Бердичівська, 15/1. Також можна за телефоном (0412) 47-19-07 сконтактувати з нашим прес-секретарем Іриною Олександрівною. Робочі години з 10:00 до 17:00».

Дякую за цікаву бесіду і Ваш час. Можливо є ще щось що Ви хотіли б сказати Житомирянам?

«Дякую і Вам. А Житомирянам, хочеться ще раз наголосити, що разом до мети значно легше йди! Разом ми здатні на все! Будемо горді розділити цю ініціативу по розбудові нашого міста разом з Вами. Долучайтеся!»

Прес-служба голови Радикальної партії у м. Житомир Олександра Раковича

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі