Місто

Житомирський виконком проти новобудови біля «Глобал UA» та будівництва багатоповерхівки замість дитсадка

20 April 2016, 11:30

Члени виконкому Житомирської міської ради проти того, щоб на місці колишнього дитсадка по провулку Гоголівському побудували багатоповерхівку та скасовують дозвіл на будівництво біля «Глобал UA».

Ці питання обговорювали на засіданні міськвиконкому 20 квітня.

На порядок денний було винесено 73 питання та ще близько 20 додаткових. Першими розглянули додаткове питання, яке вніс перший заступник мера Олексій Ясюнецький: про скасування містобудівних умов по провулку 1-й Гоголівський, 4 та скасування містобудівних умов меблевому комбінату до прийняття Генплану.

На засідання прийшли житомиряни, що проживають за адресою: пров. 1-й Гоголівський,7 – вони проти будівництва на місці садочка багатоповерхівки.

«Два тижні тому на наш провулок почала заїжджати техніка. Місцеві жителі не дали їм розвернути свої роботи, і ми навіть не знали, що щось буде будуватися на місці дитсадка. Техніку ми не пустили. Через день до нас приїхали представники забудовника і показали проект, і сказали, що там буде стояти один дев’ятиповерховий будинок. По місту вже навіть борди висять про те, що там ніби щось будується і здається», - сказав житомирянин Валерій.

Мер Сергій Сухомлин повідомив, що кілька років тому територію колишнього дитсадка віддали міліції.

«Свого часу цю будівлю віддавали під школу-міліцію. У нас не вистачає місць у дитсадках, а тут багатоповерхівку хочуть зводити. Я за те, аби цей інвестор прийшов до нас і ми йому знайдемо іншу територію під будівництво», - сказав Сухомлин.

Олексій Ясюнецький наголосив, що містобудівні умови були видані 2 жовтня 2015 року, інвестори – з міста Хмельницький. 

За скасування містобудівних умов проголосувало 16 членів виконкому – всі присутні.

Потім обговорювали будівництво на території ТРЦ «Глобал UA».

«Зараз там розпочалося будівництво, а я їх просив прийти на сесію і розповісти детальніше про будівництво. Ми видали їм лише містобудівні умови. Тому я пропоную скасувати попереднє рішення до прийняття Генплану»,- запропонував мер Сергій Сухомлин.

Цю пропозицію також підтримали одноголосно.

Як повідомляв Житомир.info, 20 січня цього року члени міськвиконкому не підтримали проект рішення щодо будівництва біля ТРЦ «Глобал UA» магазину будівельних матеріалів. 15 березня був опублікований проект рішення сесії міської ради - ПАТ «Житомирський меблевий комбінат» хоче отримати дозвіл на розроблення детального плану території по вул. Київська, 77 для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі