Місто

Житомирський виконком не підтримав проект рішення щодо будівництва на території «Глобал UA» магазину будівельних матеріалів

20 January 2016, 14:57

20 січня члени виконавчого комітету Житомирської міської ради не погодили проект рішення щодо будівництва на території ТРЦ «Глобал UA» магазину будівельних матеріалів.

Начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради Євгенія Черкасова розповіла, що керівництво меблевого комбінату хоче побудувати на власній території магазин непродовольчих товарів.

«Меблевий комбінат звернувся з проханням погодити питання щодо будівництва магазину непродовольчих товарів на власній земельній ділянці по Київській, 77. Вони хочуть збудувати ще один корпус, магазин непродовольчих товарів, але у відповідності до генерального плану ця територія є територією промисловою, і у відповідності до наших вимог, управління містобудування та архітектури не має право видавати містобудівні умови, обмеження, які суперечать діючій містобудівній документації. В новому генеральному плані ця територія вже визначена як територія громадських будівель і споруд. Глобал також не хоче виготовляти детальний план території», – наголосила Євгенія Черкасова.

За словами Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, детальний план має бути у всіх.

«На прикладі АТОшників скажу: ми робимо документацію, виносимо на сесію, затверджуємо, виділяємо на це кошти, пророблюємо певну роботу, аби зробити детальний план і затвердити на сесії. Детальний план має бути. Також меблевий комбінат зареєстрований в Житомирі, але всі договори оренди йдуть на Київ. Будівництво там будівельного супермаркету – це нагрузка на інфраструктуру, на все», – повідомив Сергій Сухомлин.

Проект рішення виконавчого комітету «Про надання приватному акціонерному товариству «Житомирський меблевий комбінат» містобудівних умов та обмежень на забудову власної земельної ділянки» члени виконавчого комітету не підтримали. Проти даного проекту проголосувало 13 членів виконкому, 2 – утрималися.

Нагадаємо, на порядку денному чергового засідання міськвиконкому стояло 39 питань, присутні всі 15 членів виконкому. Загальний склад виконавчого комітету Житомирської міської ради –23 особи, але сім місць і досі вакантні.

Як повідомляв Житомир.info, у коментарях журналістам начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради Євгенія Черкасова розповідала про те, що Глобал просто розвиває свій бізнес.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі