Місто

ПАТ «Житомирський меблевий комбінат» хоче отримати дозвіл на розроблення детального плану території по вул. Київська, 77

15 March 2016, 12:57

Приватне акціонерне товариство «Житомирський меблевий комбінат» хоче отримати дозвіл на розроблення детального плану території по вул. Київська, 77 для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті Житомирської міської ради 15 березня.

«Надати дозвіл приватному акціонерному товариству «Житомирський меблевий комбінат» на розроблення детального плану території по вул. Київській, 77 в м. Житомирі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Замовником розроблення містобудівної документації, зазначеної в пункті 1 цього рішення, визначити управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ясюнецького О.О. та постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування», - йдеться у проекті рішення.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді минулого року на сайті міської ради був опублікований проект рішення виконкому «Про надання приватному акціонерному товариству «Житомирський меблевий комбінат» містобудівних умов та обмежень на забудову власної земельної ділянки». Виконком мав доручити управлінню містобудування, архітектури та дизайну міського середовища надати ПАТ «Житомирський меблевий комбінат» містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки «Нове будівництво магазину непродовольчих товарів на власній земельній ділянці по вул. Київській, 77 в м. Житомирі». Зазначалося, що земельна ділянка площею 12,7 га з цільовим призначенням «для будівництва та обслуговування будівель торгівлі» по вул. Київській, 77 належить ПАТ «Житомирський меблевий комбінат».

20 січня члени міськвиконкому не підтримали проект рішення щодо будівництва біля ТРЦ «Глобал UA» магазину будівельних матеріалів.

«Вони хочуть збудувати ще один корпус, магазин непродовольчих товарів, але у відповідності до генерального плану ця територія є територією промисловою, і у відповідності до наших вимог, управління містобудування та архітектури не має право видавати містобудівні умови, обмеження, які суперечать діючій містобудівній документації. В новому генеральному плані ця територія вже визначена як територія громадських будівель і споруд. Глобал також не хоче виготовляти детальний план території», – пояснювала членам виконкому головний архітектор міста Євгенія Черкасова.

Після цього генеральний директор ТРЦ «Глобал UA» Микола Бірюченко розповів, що в планах – побудувати будівельний супермаркет та фітнес-центр з басейном та звинуватив міську владу в блокування інвестиційних проектів.

«Ці проекти можуть реалізовуватись тільки разом, тому що вони там на одній території. Будівельний супермаркет – це 50 мільйонів прямих інвестицій, плюс 50 мільйонів опосередкованих, десь близько ста мільйонів. Плюс проект побудови басейну і фітнес-центру – це ще до ста мільйонів. Разом це десь до трьохсот робочих місць», - говорив на прес-конференції у лютому Микола Бірюченко.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі