Влада

Мер Житомира пропонує перед 9 травня упорядкувати німецьке кладовище у Зарічанах

20 April 2016, 12:54

Мер Житомира Сергій Сухомлин запропонував упорядкувати німецьке кладовище у селі Зарічани Житомирського району.

Про це він сказав на засіданні виконкому 20 квітня під час розгляду додаткового питання – про відзначення в Житомирі Дня пам’яті та примирення, 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі в Другій Світовій війні.

«У нас в Зарічанах є німецьке кладовище, можливо організувати якісь заходи там, прибирання, адже туди практично ніхто не заїжджає. Я щороку з дитиною об’їжджаю на 9 травня кладовища, де поховані ті, хто воював в 40-х роках. Там (у Зарічанах) практично нікого не буває. Я жив у Німеччині, і пам’ятаю, як старенькі німецькі бабусі виходили прибирати могили російських військових. Ми їх запитували, навіщо вони це роблять, на що вони відповідали, що їхні діти, чоловіки поховані в Росії, і можливо їх кладовища також хтось прибирає. І все ж таки, ми сьогодні говоримо про примирення, чому б нам не організувати якісь заходи і там»,- сказав Сухомлин.

Члени виконавчого комітету вирішили запропонувати керівництву Житомирського району розробити план заходів на День пам’яті та примирення.

«То буде пасхальний тиждень, і ми, звичайно, говоримо про примирення, і маємо йти один одному на зустріч, можемо й самі щось організувати»,- сказав член виконкому Руслан Годований.

Присутні на засіданні міськвиконкому одноголосно підтримали дану пропозицію.

Як повідомляв Житомир.info, 8-9 травня у Житомирі планують відзначати День пам’яті та примирення і 71-у річницю Перемоги над нацизмом у Європі в Другій Світовій війні – будуть організовувати святкову торгівлю в парках та зону відпочинку для ветеранів біля Монументу Слави.

Так виглядало німецке кладовище у с.Зарічани рік тому (фото з ЖЖ)

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі