Місто

Більше сотні житомирян на майдані Корольова зустріли тіло загиблого військовослужбовця

26 April 2016, 22:25

До Житомира 26 квітня привезли тіло загиблого бійця 54 окремої механізованої бригади Олександра Залізка, який загинув у зоні АТО під час зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою.

Більше сотні житомирян зібралися на майдані Корольова, щоб вшанувати Героя. Тіло земляка вони зустрічали, ставши навколішки і вигукуючи «Герої не вмирають!». Вже за 2 дні боєць мав повернутися додому на демобілізацію.

«Це була чудова, прекрасна дитина, яка завжди посміхалася, яка завжди світилася радістю і дуже жалко, що так трагічно закінчилося його життя. Я чула, як батько говорив, що це трапилося на блокпосту, що на блокпосту їх обстріляли», - розповіла вчителька і сусідка бійця Надія Ковальчук.

У Олександра Залізка залишився батько, дружина і двоє маленьких дітей.

«Обов'язок кожної людини - віддати останню шану тому, хто віддав своє життя в квітуче, саме починаюче. Що діти лишаться без батька, вдова лишилася. Батько, сестра - всі зараз переживають. Дуже прикро, що він мав 28 вже йти на демобілізацію. Прикро, що не дотягнув трошечки. Така, напевно, була мрія, що вже на Паску буде вдома, зі своїми дітками. Звичайно, дуже-дуже боляче», - сказала житомирянка Марія Рудак.

Прощання з героєм та його поховання відбудеться 27 квітня. О 12-й годині його відспівають у Семінарійському костелі Святого Йоана з Дуклі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі