Влада

У Житомирській міськраді створили робочу групу, щоб вирішити спірні питання у комплексній схемі розміщення МАФів

28 April 2016, 14:26

Кілька десятків житомирських підприємців прийшли 28 квітня на сесію Житомирської міської ради, щоб розповісти, які проблеми бачать у комплексній схемі розміщення малих архітектурних форм в Житомирі.

«1.03.2016 року виконавчим комітетом Житомирської міської ради було прийняте рішення №152 «Про затвердження комплексної схеми розміщення та архітектурних типів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Житомира». Наше місто поділене на квадрати, в яких чітко намальовані зони заборони розміщення тимчасових споруд, а саме: це зони заборони розташування біля архітектурних пам'яток місцевого значення. Близько 2/3 тимчасових споруд, які стояли з погоджувальною документацією, підлягають переміщенню. Що значить зона заборони біля ринку? Або біля архітектурної пам'ятки місцевого значення, коли ця архітектурна пам'ятка давно вже дарована. 300 кв. м. в центрі міста Баблу якомусь. Нам не можна стояти, а Баблу купити пам'ятку архітектури можна, виявляється. Вірніше, договором дарування він отримав, на якій підставі? Це об'єкт, Бердичівська, 89. Нам розповідають, що там буде музей Ріхтера, ми його всі чекаємо дуже довго. Можливо це була обласна власність, але тепер це приватна власність.

Друге питання, яке я хотіла підняти, це нові архетипи. Кошторис нового архетипу для кіосків – це 30 тис. грн. Для павільйону – це 120 тис. грн. Нам дали 1 рік. Таку суму за рік потягнути кіоск просто не може. При цьому нам архітектура видає нас паспорти прив'язки на 1 рік. Третє питання, яке ми хочемо підняти, щоб все ж нам дали паспорти прив'язки фіксовано на 5 років, а не на 1 рік», – звернулася до депутатів приватний підприємець Ганна Дудкіна.

«Я згоден, що ця схема є недосконалою. Згоден з вами, тут треба приймати рішення. Тому вчора виконком продовжив мораторій на видачу будь-яких дозволів на 2 місяці. 5 травня відбудеться засідання комісії, яка пропрацювала 2 місяці, провела інспекцію всіх МАФів в Житомирі, вже є електронна карта, таблиця. Є порушення з боку підприємців, тому що більше 200 стоять без будь-яких дозвільних документів. І з цими підприємцями теж потрібно займатися», – сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Після обговорення депутат Наталія Леонченко запропонувала колегам ухвалити таке рішення: взяти інформацію до відома, доручити повноважним виконавчим органам пройти процедуру регуляторного акту щодо комплексної схеми та створити робочу групу за участю працівників виконавчих органів, депутатів і підприємців, щоб вирішити питання.

Депутати проголосували і підтримали таку пропозицію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі