Влада

Сесія Житомирської міської ради не дозволила будувати будівельний маркет і басейн біля ТРЦ «Глобал UA»

28 April 2016, 16:14

 Депутати Житомирської міської ради не дозволила будувати будівельний маркет і басейн біля ТРЦ «Глобал UA».

Таке рішення було прийняте на сесії міської ради 28 квітня.

На порядку денному стояло питання про надання дозволу на розроблення детального плану території по вул. Київській, 77 в Житомирі на території ПАТ «Житомирський меблевий комбінат», але депутати цей проект рішення підтримали з формулюванням «не надавати дозвіл».

За словами керівника ТРЦ «Глобал UA», площа майбутнього фітнес-центру буде 4,5 тис. кв. м, а будівельного маркету –  8 156 кв. м.

«По діючому зараз Генплану, який затверджений в 2001 році, це територія промислової забудови, тому ми і відмовили», - повідомила головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова.

«Зі мною намагалися домовитися, я відмовився, тоді почався тиск на членів моєї сім’ї», - розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

Зі слів мера стало зрозуміло, що закладам харчування, які належать його дружині і знаходяться на території «Глобал UA», підвищили орендну плату – до 750 гривень за 1 кв. м.

Любов Цимбалюк (ВО «Батьківщина») та Наталія Леонченко (Опозиційний блок) наполягали, що відмовляти інвестору не можна, і питання потрібно зняти з розгляду на довивчення – ця пропозиція набрали лише 18 голосів, рішення не підтримане. Також не набрала достатньої кількості голосів пропозиція відмовити – 21 депутат «за».

Після перерви Цимбалюк, яку попросили депутати, оголосила рішення фракції ВО «Батьківщини»: не голосувати за проект рішення.

Пропозицію «не надавати дозвіл» підтримали 25 депутатів, і проект з цією пропозицією «в цілому» - 28 депутатів, рішення прийняте.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 20 квітня 2016 року міськвиконком скасував дозвіл на будівництво біля ТРЦ «Глобал UA». 

Як повідомляв Житомир.info, гендиректор ТРЦ «Глобал UA» вважає, що мер Житомира перешкоджає будівництву спорткомплексу через власні бізнес-інтереси.

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі