Влада

Житомирський міський голова пояснив причину відмови у будівництві на території ТРЦ «Глобал»

28 April 2016, 20:17

З самого ранку біля міської ради збираються люди. Вони тримають у руках плакати і розповідають: прийшли бо влада не дозволяє побудувати в ТРЦ «Глобал UA» басейн та фітнес-центр.

«Не дозволяють побудувати його. А ми побачили, що сьогодні на сесії мають переглядати цю справу і вирішили просто підтримати», - розповідає житомирянка Анастасія.

«Ну я не знаю, влада. Влада не дозволяє. Саме тому я тут», - каже житомирянин Едуард.

Під час засідання до депутатів звернувся генеральний директор ТРЦ «Глобал UA» Микола Бірюченко. Бізнесмен розповів. що керівництво торгового центру збиралось побудувати одразу два об’єкти: фітнес-центр з басейном та міні маркет будівельних матеріалів. Втім, за словами Миколи Бірюченка, міська влада з незрозумілих причин перешкоджає будівництву цих об’єктів.

«Ми вбачаємо в цьому явні корпоративні бізнес-інтереси людей, які знаходяться в конкуренції до цього проекту. Я думаю, що це бізнесова група Сухомлин-Рабінович. Ми про це заявили. Для мене не зрозуміло чому з таким спротивом сьогоднішня влада ставиться до реального соціального проекту будівництва в Житомирі басейну з фітнес-центром», - вважає Генеральний директор ТРЦ «Глобал UA» Микола Бірюченко.

Міський голова каже, готовий голосувати за будівництво спортивних об’єктів, втім, незрозуміло чи збирались будувати фітнес-центр та басейн.

«Чому було проголосовано на виконкомі скасування містобудівних умов по, так званому, спортивно-оздоровчому комплексу. Тому що за нашою інформацією в цьому проекті була подана заявка друга на це ж місце. На будівництво супермаркету будівельних товарів. І роботи вже почалися. Після того, як зі мною намагалися домовитися, але я відмовився, після цього було вчинено тиск на членів моєї сім'ї. І після того як сказали, що оренда 220 гривень на об'єкти, які орендують підприємства і так далі, була піднята ціна до 475 гривень. З пропозицією виїхати і так далі. Це близько 200 000 тисяч гривень на місяць виходить. Я не піду на цей тиск жодним чином. Якщо там не повинно бути магазину будівельних матеріалів, то там не повинно бути магазину будівельних матеріалів. За проект басейну, фітнес-центру і тренажерних залів я проголосую перший. І всіх депутатів буду переконувати, що потрібно голосувати за цей проект», - переконує Житомирський міський голова.

Після обговорення депутат міської ради Наталія Леонченко запропонувала зняти з розгляду це питання, а депутат Юрій Мойсеєв - не дозволяти будівництва взагалі. Втім ці пропозиції депутати не підтримали. Прямо посеред розгляду питання Любов Цимбалюк попросила оголосити перерву, бо за її словами фракція «Батьківщина» у міській раді має порадитись як голосувати за це питання. Після короткої перерви Любов Цимбалюк заявила, що її фракція не голосуватиме за цей проект рішення.

«Ми вважаємо, що це затягування самого процесу для інвестора. Пропонуємо інвестору після сесії звернутись ще раз до  міської ради і розібратись. Ми візьмемо активну участь у роботі комісій, які будуть працювати над тим, щоб розібратись з цим питанням», - каже Любов Цимбалюк.

Врешті остаточну крапку в обговоренні питання поставив міський голова.

«Якщо інвестор звернеться з приводу будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейном, то я буду першим, хто буде підтримувати цей проект. Зачитую рекомендацію комісії з інфраструктури: «Не надавати дозвіл на розроблення детального плану та дозвіл на будівництво за адресою вул. Київська, 77», - зачитав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

В цілому за проект рішенням з урахуванням пропозиції проголосували 28 депутатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі