Політика

У Житомирі на мітингу 1 травня мріяли про владу робітників і селян та закликали зупинити «братовбивчу війну на сході»

1 May 2016, 12:55

1 травня біля житомирського Соборного майдану близько сотні пенсіонерів зібралися на мітинг на честь Міжнародного дня солідарності трудящих і Великодня. Приїхав і лідер забороненої Компартії Петро Симоненко.

У своїй промові він дорікав нинішній владі високими тарифами і офшорним скандалом.

«Прийшов той час, коли постане відповідальність особиста їхня перед народом України. Я переконаний, тому і приїхав до вас сказати своє слово і порадитись з вами. Я переконаний, цей час наближається, він настане скоро, коли їх будуть точно так судити трибуналом народу на тій самій площі, де вони. Обдуривши людей, прийшли до влади і знищують українську незалежність… Я переконаний – український трудовий народ обов’язково переможе, і ми обов’язково цю владу приберемо, і буде панувати у нас влада робітників і селян, яка буде думати про життя кожної людини, а не про олігархів і американців», - сказав Симоненко.

Згодом учасники мітингу зачитали своє звернення до влади.

«Катастрофічний стан економіки України вже став головним болем Європи і США, які на Майдані обіцяли народу України «золоті гори». Ми вимагаємо від президента, Верховної ради, Кабінету міністрів України негайно припинити правовий, соціальний та гуманітарний геноцид українського народу, зупинити братовбивчу війну на сході нашої держави, відмінити правові акти про оподаткування пенсій, припинити постійне необґрунтоване підвищення тарифів та послуг на ЖКГ за вимогою МВФ», - йшлося у зверненні.

Зачитавши звернення, учасники мітингу скандували «Хай живе 1 Травня! Ура!». Після цього Петро Симоненко кілька хвилин поспілкувався з людьми і поїхав з площі на Toyota Land Cruiser.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року першотравневий мітинг комуністи проводили за Будинком правосуддя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі