Місто

Житомирська поліція та інспекція з благоустрою штрафує за торгівлю біля тролейбусної зупинки, а на ринку – пусті місця

12 May 2016, 15:43

Поки люди стоять у черзі, поліцейські разом з інспекцією з благоустрою оформлюють на продавця протокол про правопорушення. Підприємець розмістився навпроти ринку «Хмільники» поруч з автобусною зупинкою, торгівля у цьому місці заборонена.

«Я нікуди не поїду. Беріть мене нахалом, стріляйте, я не поїду, бо мені треба розсаду продати. Уберете всіх, хто незаконно торгує з ковбасою, сиром, сметаною, тоді я зберуся. В мене та продукція, що пізніше за всіх піде», - обурюється підприємець Сергій Матрусь.

Люди до такої торгівлі ставляться по-різному.

«Він сказав «заведіть мене на те місце, де мені можна буде торгувати». Вони не хочуть йому дати це місце, а де йому тоді продати його?», - захищає подавця Ліда.

«Є спеціально відведене місце. Чому не йти туди? Всі б пішли туди, тут би вже не купував ніхто. А так вони не розуміють того, що вона дитині бере цей свинець, оцей газ, оцю грязь. Воно вже все всмоктує», - каже Валентина.

Трохи далі декілька платок з овочами. Тут підприємці показують документи, які дозволяють їм торгувати біля дороги.

 «Є довідки з сільських рад про те, що в них є земельні ділянки і вони вирощують самі, тобто не перекупають, не спекулюють, і рішення від 25.03.2010 року: «Дозволена торгівля продукцією сільськогосподарського та власного виробництва за виключенням товарів, що швидко псуються, тобто ковбаса і молочні продукти за адресою проспект Миру, 8-10», - зачитує документ інспектор патрульної поліції Житомира  Максим Линник.

В той же час поліцейським Інспекція з благоустрою надає інше рішення сесії.

«А ось рішення 36-ї сесії шостого скликання: заборонити торгівлю на вулицях, майданах і тротуарах», - каже Максим Линник.

Продавці пояснюють: торгують вздовж дороги, бо альтернативи в них немає.

«І я ходила до директора ринку, і він каже одну суму, на сесії кажуть іншу суму і в мене такої суми нема. Де я її візьму?», - скаржиться підприємець Галина Врублевська.

На ринку «Хмільники» майданчик для торговців сількогосподарською продукцією пустий, коштує одне місце п’ять гривень за день, а от місць в овочевих рядках дійсно немає, продавці від них відмовилися самі, - пояснює директор ринку.

«Передбачалися ці місця для тих підприємців, які торгують зараз через дорогу від нас. Вони спочатку погодились на розміщення у нас, а потім відмовилися. Тобто, в даний момент розмістити на стаціонарних торгівельних точках цих людей в мене немає змоги, бо людей, які прийшли на ці місця я вигнати вже не можу», - розповідає директор ТОВ «Ринок» Володимир Тарасун.

За декілька годин на зупинці стало однією торговою точкою менше, інші продовжують стояти, для них адміністративний штраф вже звична справа, кажуть: торгуватимуть тут, поки їм не запропонують місце, яке їх задовольнить.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі