Місто

Влада Житомира хоче зробити Перший дзвоник святом першокласників і чекає пропозицій

13 May 2016, 10:26

Влада Житомира хоче запропонувати школам відмовитися від промов на Перший дзвоник і зробити свято для першачків.

Про це на своїй сторінці у Facebook 12 травня написав заступник мера Житомира з гуманітарних питань Матвій Хренов.

«Сьогодні зустрівся із заступниками директорів житомирських шкіл із виховної роботи. Виніс на загальне обговорення ідею щодо зміни формату святкування свята першого дзвоника у школах. На моє глибоке переконання, центром цього дійства має бути саме першокласник – дитина, яка вперше потрапила до школи і буде вчитися там значну частину свого життя. Впевнений: Перший дзвоник потрібно зробити максимально комфортним для першокласників, щоб вони не нудилися годину, вислуховуючи промови різних гостей та пеклися на сонці, не розуміючи, що відбувається. Діти мають зрозуміти: це їх свято, а школа - це те місце, де їм буде комфортно та затишно. Тому я дав доручення управлінню освіти, протягом двох тижнів надати пропозиції щодо цього дня. В кого будуть пропозиції - пишіть», - написав Матвій Хренов.

У коментарі Житомир.info заступник мера розповів, що ідея змінити формат шкільного свята у нього виникла не спонтанно. З цими думками він ішов на посаду заступника міського голови.

«Упевнений, що кожна подія повинна мати головного клієнта. На моє глибоке переконання, головним клієнтом цього свята має бути першокласник. Перші дзвоники, які я бачив у своєму житті, жодним чином не були комфортні для дитини. Сонце, хронометраж, незрозумілі події, промови директорів, посадовців. Потім я говорив зі своєю дитиною (син Матвія Хренова закінчує 1 клас – ред.), їй було нецікаво. Єдине, що він зрозумів і запам’ятав – це коли старшокласник до нього підійшов і подарував йому подарунок. Тому я підняв це питання на нараді з завучами з виховної роботи і відчув з їх боку глибоке розуміння з цього приводу. Ми проговорили багато ідей. Зрозуміло, що кожна школа є унікальною, має свої особливості, традиції. Якщо школа і запрошує когось із гостей, ця людина має бути авторитетом для першокласників. Ми напрацюємо рекомендації з управлінням і потім їх документально викладемо, щоб зробити акцент на дитині, на комфорті її майбутнього перебування у школі», - розповів Хренов.

У цьому році будуть перші спроби змінити формат свята, - наголосив заступник мера. Також міська влада обіцяє подумати над зміною формату святкування Останнього дзвоника, але вже з наступного навчального року.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році житомирських школярів закликали взяти на Перший дзвоник національні символи замість квітів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі