Місто

У Житомирі в одному з будинків на Польському бульварі після зливи затопило одразу п’ять поверхів

15 May 2016, 10:06

Увечері 14 травня в багатоповерхівці на Польському бульварі після зливи затопило одразу п’ять поверхів. Мешканці квартир на верхніх поверхах першими помітили, що з електричних розеток та вимикачів потекла вода. Люди одразу ж кинулись її витирати, але просто не встигали. Вода дійшла аж до четвертого поверху.

«Сиділа за комп'ютером, почула, що щось ллється. Думаю, з вікна. Подивилася - а вікно чисте і сухе. Повертаюсь на звук, а це з люстри. Струмків п'ять або шість було. Кричу «Тато, тато, у нас потоп». Тато вибіг сюди і тут просто з розеток, з вимикачів цівками текла вода. Води було по щиколотку»,  - розповідає мешканка квартири на дев’ятому поверсі Катерина.

«Я прийшов з роботи, повністю вся кімната в воді. З даху крапає, аж біжить. Ми вийшли на дах, у цих зливостоках було повно води. ЖБК каже, що вони кожний тиждень роблять профілактику труб. За це ми платимо гроші. За що?», - обурюється інший мешканець будинку Володимир.

За кілька годин після потопу на місце прибув начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Сергій Кондратюк. Чиновник провів огляд даху будинку та зливостоків. Сергій Кондратюк впевнений: труби зливостоків покладені з порушенням технології.

«На технічному поверсі ми бачимо що? Ці труби робили два-три роки тому. Це робилося ще до капітального ремонту покрівлі. Труби у нас лежать горизонтально, що є вже порушенням технології. Стики, муфти, з'єднання між трубами виконані шляхом обмотки простою стрічкою, а повинні бути гумові прокладки. Це теж порушення технології. І це призвело до того, що люди так сильно постраждали. В першу чергу людям доведеться звертатися в ЖБК-2 за відшкодуванням своїх збитків», - каже начальник управління житлового  господарства Житомирської міської ради Сергій Кондратюк.

Люди вже підраховують збитки і вже в понеділок збираються йти до ЖБК-2, аби комунальники компенсували їм усі збитки.

Як повідомляв Житомир.info, 1 травня 2016 року у дворі дев’ятиповерхівки по вул. Довженка прорвало водогін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі