Місто

День вишиванки у Житомирі: майстер-класи та вишивана хода

16 May 2016, 16:21

У Житомирі 19 травня міська влада планує організувати майстер-класи майстрів народного мистецтва та вишивану ходу.

Про це Житомир.info розповів начальник управління культури Житомирської міської ради Олег Рогов.

«Щороку третій четвер травня святкується Всеукраїнський день вишиванки. О 14.00 на вулиці Михайлівській розпочинаються майстер-класи майстрів народного мистецтва. Виступи творчих колективів Палацу культури, оркестр буде грати, і о 18.00 розпочинається збір для «вишиваної ходи». Збір буде з 18.00 до 18.30 біля Театру ляльок. Ми стартуємо, ідемо по Михайлівській і до собору, від собору до Театральної, потім по Бердичівській і виходимо до сцени, яка знаходиться навпроти бібліотеки Ольжича. Там буде київський гурт «Гапочка» виступати, і місцеві гурти також. 22 травня День вишиванки проводить організація «ХХІ покоління», міська рада також долучається. Це неділя, більше людей буде», – розповів Олег Рогов.

Нагадаємо, минулого року на День вишиванки у Житомирі новонародженим подарували крихітні вишиванки ручної роботи. А також житомиряни пройшлися маршем від пам’ятника Шевченку до майдану Соборного.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році на День вишиванки житомиряни співали Державний Гімн та вшанували хвилиною мовчання загиблих на сході України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі