Місто

Інвестори житомирської новобудови понад півроку чекають на здачу будинку

17 May 2016, 14:43

Житомиряни, які придбали житло у новобудові по вулиці Івана Сльоти, вже вкотре збираються разом, щоб дізнатися у забудовника, коли вони зможуть заселитися у свої квартири. Здачі будинку люди чекають з минулого року.

«Першого жовтня мала здатися наша секція. Ми надіялися, думали, нас годували обіцянками: чекайте місяць, два. Це вже неможливо чекати», - говорить інвестор Ганна Комашевська.

Представники забудовника пояснюють людям – уся проблема в тому, що установа виконання покарань №8, яка надала земельну ділянку під будівництво, не підписує декларацію про готовність об’єкту.

«Ми заключили договір на будівництво цих будинків і повинні віддати 13 квартир. Вони надають нам землю, ми їм надаємо квартири. Вони зараз хочуть 22 квартири», - пояснює представник забудовника Микола Кохановський.

«На сьогоднішній день потрібно підписати декларацію про готовність об'єкта до експлуатації та подати в органи державного будівельного контролю. Позиція в'язниці, навіть не тюрми, а департаменту зводиться до того, що ми повинні їм дати більшу кількість квартир. Вони вважають, що цей договір був укладений не в їх користь, і тому вони звернулися до суду. Хочуть кількість квартир, пропорційно вартості земельної ділянки», - каже юрист компанії «Набережний квартал» Мар’ян Романишин.

На зустріч приходить і представник установи виконання покарань, він пояснює своє бачення проблеми.

«Чому вам не говорить інвестор, що заведена кримінальна справа по несплаті пайового внеска за першу секцію - 1 млн. 200 тис. пайовий внесок. Декларація на введення в дію, у старих зразках не було, а зараз написано, підписується при обов'язковій сплаті пайового внеску», - говорить начальник Житомирської УВП-8 Костянтин Шедловський.

Власники квартир обурені тим, що стали заручниками юридичної тяганини. Від забудовника вимагають вирішити проблему і сплатити їм пеню за кожен місяць затримки здачі будинку.

«Ми мали заїхати ще рік і 2 місяці назад. По договору, якщо забудовник не виконує свої умови, він повинен платити нам штраф у розмірі 500 грн. Ми зверталися, він сказав, що ми вам не заплатимо. Тобто у них проблеми, вони про це не говорять, про наші права вони теж не дотримуються. Все скидають на тюрму, але ми підписували договір з «Набережним кварталом» тому маємо право претензії пред'являти саме їм», - говорить інвестор Ірина Дехтярьова.

Після тривалої розмови сторонам конфлікту вдається домовитися. Про результати розповідає перший заступник міського голови.

«Дійшли згоди, наразі готуються всі документи, які будуть у міську раду передані і буде укладена тристороння угода про сплату пайового внеску на розвиток інфраструктури між установою «Набережним кварталом» і міською радою, тобто все залежить від швидкості подання документів і роботи технічних працівників. Я думаю, що проблема вирішена», - сказав перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький.

Втім, власники квартир попереджають, що не дозволять і надалі годувати їх обіцянками.

«Будемо йти штурмом, ми принципово повинні отримати своє. На сьогоднішній момент люди вже знають, яким чином йти і домагатися свого. Ми не будемо мовчати», - сказала інвестор Юлія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі