Влада

Начальник УСБУ розповів про будівництво багатоповерхівки на території парку в Житомирі, де АТОшники отримають 40 квартир

3 June 2016, 17:24

Забудовник, який здійснює будівництво багатоквартирного будинку на вулиці Синельниківській (колишня вул. Дитячої Комуни) в Житомирі, зобов’язався допомогти у вирішенні соціально-побутових проблем школі-інтернату №9, яка розташована по сусідству.

Про це в ексклюзивному коментарі Житомир.info 3 червня розповів начальник Управління Служби безпеки України в Житомирській області Володимир Пахнюк.

«Це, можливо, перший такий пілотний соціальний проект на території обласного центру у зв’язку з тим, що фірма-забудовник зобов’язувалася надати дуже велику кількість квартир – це 40 квартир військовослужбовцям, учасникам АТО. Крім того, я знаю, фірма-забудовник взяла зобов’язання для допомоги у вирішенні соціально-побутових проблем школи-інтернату №9. Ми сьогодні були на території тієї школи, знайомилися з викладацьким складом. Досить-таки цікаве історичне місце, ми взяли зобов’язання допомогти. Що стосується того непорозуміння з дорогою, то, як запевнив наш мер Сергій Іванович Сухомлин, дорога не буде проходити повз будинок, а буде зроблений проект, сьогодні працюють архітектори над тим, щоб був заїзд з іншої частини забудівлі. Таким чином, як такої проблеми не існує», - сказав начальник УСБУ.

Що стосується подальшої забудови, то Володимир Пахнюк вважає, що місцеві забудовники можуть показати приклад і надати квартири військовослужбовцям інших військових збройних формувань в тій же кількості, що надав інвестор управлінню СБУ в Житомирській області.

Нагадаємо, в Житомирі планувати побудувати два будинки для учасників АТО-добровольців (по вул. Князів Острозьких, раніше Шелушкова) і працівників Служби безпеки України (по вул. Синельниківській, раніше Дитячої Комуни).

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міськради 16 березня 2016 року депутати проголосували за рішення про затвердження договорів суперфіцію на користування земельними ділянками для будівництва багатоквартирних житлових будинків для учасників АТО. 1 червня 2016 року депутат Житомирської облради Олена Галагуза потрапила на будівництво багатоповерхівки поблизу спеціалізованої загальноосвітної школи-інтернату №9 і висловила свої побоювання стосовно такого сусідства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі