Влада

Голова гуманітарної комісії Житомирської облради хоче розібратися із ситуацією в обласній філармонії

15 June 2016, 15:25

Голова гуманітарної комісії Житомирської облради Олена Галагуза хоче скликати позачергове засідання комісії, щоб розібратися із ситуацією в обласній філармонії.

Про це депутат обласної ради на писала 14 червня на своїй сторінці у фейсбук.

«На зібранні комісії з гуманітарних питань громадської ради при Житомирській ОДА мала нагоду не за дуже приємних обставин познайомитися із артистами філармонії. Жінки скаржилися на дії свого керівника і відкрито говорили про приниження, шантаж, залякування і навіть побиття. Якщо такі факти мають місце, однозначно вони мають писати скарги від свого імені у правоохоронні органи, обласну раду та облдержадміністрацію. Слід створити робочу групу, яка вивчить ситуацію і прийме відповідне рішення, це може бути і розірвання контракту з директором. Також я збираюся скликати позачергове засідання комісії з гуманітарних питань обласної ради, яку очолюю, та запросити усіх фігурантів справи, у тому числі силовиків. Вразила історія секретаря Галини Рокітенець, за словами якої її били по голові! Її колеги, заслужені артистки, розповіли і про обурення “Ореї”, що їх також цькували у стінах філармонії. Поки ж будемо збирати факти (я наголосила, що не треба змішувати у купу факти з емоціями). Разом з тим, якщо комусь закортить звільнити наших співрозмовниць, це буде додатковим сигналом у нездоровій обстановці філармонії», - пише Олена Галагуза.

Нагадаємо, рішенням сесії обласної ради від 14 грудня 2010 року на посаду директора комунального підприємства «Житомирська філармонія» був призначений Петро Даценко. 19 вересня 2013 року обласна рада проголосувала за переукладання контракту з Даценком Петром Харитоновичем – генеральним директором комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради строком на 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, чергова сесія Житомирської обласної ради відбудеться 21 липня.

 

Фото з фейсбук-сторінки Олени Галагузи

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі