Влада

Житомирський виконком зобов’язав демонтувати рекламу на Будинку працелюбства по Хлібній

15 June 2016, 15:34

Рекламні конструкції на будівлі по вул. Хлібній, 19, яка є пам’яткою архітектури і називається Будинком працелюбства, будуть демонтовані.

Рішення «Про демонтаж спеціальних конструкцій зовнішньої реклами на фасаді будівлі на вул. Хлібній, 19 у Житомирі», внесене як додаткове, 15 червня підтримали члени виконавчого комітету Житомирської міськради.

«Розглянувши лист управління культури Житомирської обласної державної адміністрації від 24.04.2016, з метою збереження естетичної, історичної, архітектурної цінності, належного утримання будівлі по вул.  Хлібній, 19 як пам’ятки архітектури місцевого значення – Будинку працелюбства (охоронний №178), (…) виконавчий комітет Житомирської міської ради вирішив: доручити комунальному підприємству «Інспекція з благоустрою м. Житомира» міської ради спільно з муніципальною інспекцією міської ради провести упродовж 15 календарних днів з моменту прийняття цього рішення демонтаж спеціальних конструкцій зовнішньої реклами, розташованих без відповідного на те дозволу на фасадах Будинку працелюбства по вул. Хлібній, 19», - йдеться в документі.

«На будівлі за адресою вул. Хлібна, 19 ми виявили дуже багато самовільно розміщеної реклами. Треба затвердити цей проект рішення, аби демонтувати всі ці конструкції. Хочу наголосити, що будівля є архітектурною пам'яткою», - сказала начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради Євгенія Черкасова.

«Я думаю, що Хлібну ми поставимо в план ремонту, щоб зробити її нормальною, бо там розміщені історичні пам'ятки», - додав мер Житомира Сергій Сухомлин.

Виконком підтримав даний проект рішення 14 голосами – саме стільки членів виконавчого комітету зареєструвалося на початку засідання.

Євгенія Черкасова повідомила, що у п'ятницю, 17 червня, буде рейд по вулиці Київській та Лятошинського в Житомирі щодо незаконного розміщення реклами та тимчасових споруд.

Також виконком проголосував за демонтаж реклами на будівлі по вул. Лятошинського (на фото). На порядку денному виконкому 15 червня - більше 40 питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі