Місто

Мітинг під стінами Житомирської міськради проти торгівлі на Хлібній: плакати, сварки та політична агітація

16 June 2016, 11:46

Зранку, 16 червня, під стінами Житомирської міської ради почали збиратись люди. В руках у них були плакати з написами «Без базара Житомир», «Скамейка, а не точка!» та «Базар, дай дорогу». Протестувальники кажуть, усі мешкають на вулиці Хлібній і прийшли, щоб підтримати дії міської влади, яка «зачистила» вулицю від стихійної торгівлі.

«Хай ідуть у ринок, стають на столи, хай розкладе по-людськи свій товар і хай вона продає, ми не проти. Але цей безлад треба якось припинити. Всі ж в Європу хочуть, то подивіться в якій країні Європи такий безлад на землі», - каже житомирянка Світлана.

«Не влаштовує, тому що зараз всякі хвороби ходять, а вони з землі продають. Люди все одно змушені дешевше купувати. Є базар, нехай платять за місце і нехай торгують. Ніхто проти торгівлі не йде. Нехай торгують як годиться. Для цього є місця спеціальні», - переконана житомирянка Віра.

«Є місця для торгівлі, які відвела рада. Місто повинно бути містом, а не суцільним базаром, от і все», - вважає житомирянка Тетяна.

У той самий час до міської ради прийшли і підприємці, які торгували на вулиці Хлібній. Вони почали сперечатись з протестувальниками.

«Зараз я інвалід першої групи, у мене онкозахворювання. Я продаю парфуми на столику. Мене ганяють як собаку, це нормально? За 1 200 гривень я можу вижити? Я ніколи не зможу вижити. Ніхто у мене не питає, я ось така хвора людина, я ходжу на ринок, а мене як собаку ганяють. Це можливо?», - обурюється продавець Олена Туліба.

На думку підприємців люди, які прийшли до мерії, не є мешканцями вулиці Хлібної, а хтось у мерії заплатив їм гроші за участь у зібранні.

«Мерія звела людей проти людей. Базар – проти мешканців. Або спеціально проплатили, або ще щось. Спеціально. Так просто пенсіонер сюди не прийде», - каже підприємець Сергій Лодзин.

Не обійшлось на мітингу і без політичної агітації. Щойно плакати почали розгортатись, представники партії «5.10» одразу ж поставили на Михайлівській свій намет і почали у всіх бідах підприємців звинувачувати «злочинну владу».

Люди, які представились мешканцями вулиці Хлібної після години стояння під стінами мерії так і не піднялись в сесійну залу, а згорнули плакати і розійшлись. Натомість підприємці та торговці, які раніше продавали свої товари на Хлібній, залишились біля входу в міську раду та слухали агітаційні промови житомирських «п’ятидесятників» до самого закінчення сесії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі